Sport

Organizatorii Jocurilor Olimpice, criticați dur de cea mai decorată atletă! „Îmi exprim tristețea și dezamăgirea”. Video

Ona Carbonell, 31 de ani, înotătoare iberică și căpitanul echipei de înot sincron a Spaniei, a criticat dur organizatorii Jocurilor Olimpice din cauză ca nu poate să își ia copilul său nou născut în Tokyo
21.07.2021 | 18:59
Organizatorii Jocurilor Olimpice criticati dur de cea mai decorata atleta Imi exprim tristetea si dezamagirea Video
ADVERTISEMENT

Ona Carbonell, o atletă înotăoare din Spania, medaliată de două ori la Jocurile Olimpice, concurează și la ediția de anul acesta din Tokyo.

Aceasta a criticat organizatorii pentru faptul că nu i-au permis să își ia copilul cu ea având în vedere ca acesta este nou născut și încă are nevoie să fie alăptat

ADVERTISEMENT

„Va trebui să călătoresc fără fiul meu nou-născut și încă sugar”

Într-o postare pe contul ei de Instagram , sportiva de înot sincron a scris: „În ciuda apariției unor știri care sugerează posibilitatea ca noi, sportivii, să putem călători la Jocurile Olimpice de la Tokyo însoțiți de sugarii sau copiii noștri mici, am fost informați de organizatori cu privire la unele măsuri extrem de drastice care îmi fac imposibilă această opțiune. 

După ce am primit nenumărate mesaje de sprijin și încurajare pentru a merge la Tokyo cu Kai, am vrut să-mi exprim dezamăgirea și tristețea că va trebui în cele din urmă să călătoresc fără el” a scris Ona Carbonell pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ona Carbonell (@ona_carbonell)

Ea a mai afirmat că singura posibilitate este să aștepte ca pandemia să treacă și ca lucrurile să revină la normal, deoarece în mod normal nu ar fi fost o problemă să călătorească cu fiul ei, restricțiile anti-Covid-19 fiind cele care i-au determinat pe organizatori să îi interzică accesul cu nou născutul.

„Este minunat să vezi atât de multe mame concurând la cel mai înalt nivel, inclusiv la Jocurile Olimpice”

Într-un interviu acordat presei internaționale, un purtător de cuvânt al Comitetului Internațional Olimpic (COI) a declarat că:Este minunat să vezi atât de multe mame concurând la cel mai înalt nivel, inclusiv la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Este important de reținut că  intrarea în Japonia este responsabilitatea guvernului japonez, iar situația actuală de pandemie necesită o reducere foarte semnificativă a numărului de participanți acreditați care nu au responsabilități esențiale și operaționale”

În mesajul video postat pe Instagram, sportiva iberică, a spus că atunci când a întrebat dacă poate să iși ia copilul de aproape un an cu ea, a fost refuzată.

ADVERTISEMENT

Cine este Ona Carbonell?

Născută în 1990, Carbonell este căpitanul echipei spaniole de înot artistic.

A câștigat două medalii olimpice la Jocurile Olimpice din 2012 din Londra, inclusiv o medalie de argint pentru categoria de înot sincronizat în duet și o medalie de bronz pentru categoria de înot sincronizat pe echipe.

Probleme la turneul olimpic de fotbal! O națională se află în izolare

Doi fotbaliștii din Africa de Sud au fost primii atleți de la Jocurile Olimpice care au fost depistați cu COVID-19 chiar cu câteva zile înaintea meciului cu Japonia.

Asociația de fotbal din Africa de Sud a confirmat Thabiso Monyane și Kamohelo Mahlatsi sunt jucătorii depistații pozitiv. Toți membrii care fac parte din lotul naționalei sud africane au fost nevoiți să intre in carantină.

ADVERTISEMENT