Sporturi

Organizatorii Miami Open, anunț de ultimă oră după ultimele cazuri de coronavirus: ”Va avea loc conform programului”

10.03.2020 | 11:04
Organizatorii Miami Open anunt de ultima ora dupa ultimele cazuri de coronavirus Va avea loc conform programului
ADVERTISEMENT

Organizatorii Miami Open au făcut un anunț de ultimă oră după ultimele cazuri de coronavirus și precizează că turneul se va desfășura conform programului stabilit.

Organizatorii Miami Open, anunț de ultimă oră după ultimele cazuri de coronavirus: ”Siguranța rămâne o prioritate”

”Miami Open 2020 va avea loc conform programului, între 23 martie și 5 aprilie. Siguranța rămâne o prioritate și monitorizăm situația COVID-19 alături de reprezentanții oficiali locali, statali și federali, cât și de experții din instituțiile de sănătate până la începerea turneului”, se arată în comunicatul americanilor.

ADVERTISEMENT

”În plus, vom colabora cu oficialii circuitelor ATP și WTA pentru a stabili recomandările celor mai bune practici care să asigure un mediu sigur pentru fani, jucători și staff”, este anunțul organizatorilor Miami Open după epidemia de coronavirus.

”Sănătatea și siguranța jucătorilor rămâne prioritatea noastră”

La rândul său, președintele ATP, Andrea Gaudenzi, a declarat că turneele masculine de tenis se vor desfășura așa cum au fost programate: ”Deși regrătăm anularea Indian Wells, calendarul ATP își va menține programul stabilit”.

ADVERTISEMENT

”Vom continua să monitorizăm situația zilnic împreună cu jucătorii și organizatorii turneelor. Sănătatea și siguranța jucătorilor și membrilor ATP rămâne prioritatea noastră, iar deciziile le vom lua împreună cu autoritățile locale din fiecare țară”, a spus Gaudenzi.

Turneul de la Indian Wells a fost anulat

În acest moment, în statul Florida, acolo unde se va dersfășura în perioada 23 martie – 5 aprilie turneul Miami Open, s-au înregistrat 14 cazuri de coronavirus, iar două persoane au decedat.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Indian Wells 2020 nu va mai avea loc în următoarea perioadă. În cursul nopții de duminică spre luni, organizatorii competiției din California au decis ca întrecerea din acest sezon să nu se dispute din cauza riscurilor pe care le presupune coronavirusul.

Cahill cere o pauză în tenis

Înainte de anunțul organizatorilor, Simona Halep luase decizia de a se retrage de la Indian Wells, din cauza accidentării suferite în timpul turneului de la Dubai, și speră să poată reveni odată cu întrecerea de la Miami.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, cere ca tenisul să facă o pauză din cauza epidemiei de coronavirus, australianul menționând că toată lumea este puțin speriată.

ADVERTISEMENT
Tags: