Sport

Organizatorii Transylvania Open se revoltă: „CNSU și Arafat au decis că eforturile de a fi vaccinați nu contează!”

Al doilea turneu WTA organizat în acest an la Cluj-Napoca, Transylvania Open WTA 250, dotat cu premii totale în valoare de 235.238 de dolari, are loc de mâine până pe 31 octombrie, iar pe tabloul principal vor juca, printre altele, Simona Halep și Emma Răducanu.
22.10.2021 | 19:59
Organizatorii Transylvania Open se revolta CNSU si Arafat au decis ca eforturile de a fi vaccinati nu conteaza
ADVERTISEMENT

Competiția se va desfășura în Sala Polivalentă din oraș. Calificările încep sâmbătă, iar meciurile de pe tabloul principal debutează două zile mai târziu. Este pentru a doua oară în acest an când orașul ardelean găzduiește un turneu de o asemenea importanță.

1.500 de oameni puteau asista, zilnic, la meciurile de la Transylvania Open

În prima săptămână a lunii august a avut loc prima ediție a Winners Open, dar pe zgură, și a fost câștigată de germanca Andrea Petkovici, aceasta învingând-o în finală pe egipteanca Mayar Sherif cu un dublu 6-1.

ADVERTISEMENT

Inițial, organizatorii luaseră decizia ca în tribunele BT Arena să ia loc maximum 1.500 de spectatori, deși capacitatea este de 10.000 de locuri. Numai că, azi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, care vor fi valabile din prima zi a săptămânii viitoare.

Fără spectatori la evenimentele sportive, a anunțat Raed Arafat

Activităţile competiţiilor sportive vor fi desfăşurate fără public în următoarea perioadă. Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber, iar la nivel de cinematografe, la nivel de teatre, capacitate de 30%, dar cu certificat verde, testat sau trecut prin boală”, a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Dragilor, pare că suntem în situația de a juca fără spectatori.

În ciuda pregătirilor făcute, a măsurilor luate, toate bazate pe legislația în vigoare, propunerea CNSU de astăzi interzice accesul spectatorilor la evenimente sportive. Indiferent de statusul vaccinării.

„CNSU și Raed Arafat au decis că un turneu din circuitul profesionist de tenis nu conează”, consideră organizatorii Transylvania Open

E o veste care ne-a lăsat fără cuvinte… Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am redus capacitatea de la 10.000 la 1.500 de locuri pe zi. Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am fost forțați să le spunem copiilor de până în 12 ani că nu putem să îi primim la turneu.

ADVERTISEMENT

Ne-am dorit să ne bucurăm de tenis, să vedem jucătoare de top, să fim alături de partenerii noștri, care la rândul lor au înțeles importanța evenimentului.

CNSU și Raed Arafat au decis că eforturile noastre și ale voastre, de a fi vaccinați și a respecta regulile, nu contează. Au decis că un turneu din circuitul profesionist de tenis pe care l-am obținut extrem de greu, nu contează, deși respectă standarde extrem de riguroase de securitate sanitară – și cele impuse de WTA, și cele impuse de autoritățile din România.

ADVERTISEMENT

Organizatorii Transylvania Open speră ca propunerea CNSU să fie schimbată

În acest moment, chiar credem că interzicerea desfășurării turneului cu spectatori este, de fapt, atât o măsură împotriva campaniei de vaccinare, întrucât nu permite accesul celor vaccinați la eveniment, cât și o măsură care descurajează orice inițiative sau evenimente viitoare.

De data aceasta, CNSU a decis că sala va fi goală, deși suntem cu toții vaccinați sau trecuți prin boală, că evenimentul în sine era gândit să respecte toate regulile amintite mai sus.

!! Nu e târziu să schimbăm această propunere CNSU, care trebuie validată de o hotărâre de Guvern.

În cel de-al 12-lea ceas, rugăm Guvernul României să asigure cadrul legal pentru ca persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală și sunt în intervalul dintre a 15-a și a 180-a zi de la infectare să aibă acces la eveniment, așa cum am gândit de la început turneul Transylvania Open.

Turneul se va desfășura normal sâmbătă și duminică

Autorițățile locale înțeleg impactul evenimentului și susțin demersurile noastre, dar avem nevoie de ajutorul Guvernului pentru a permite accesul spectatorilor.

Vă mulțumim pentru înțelegere, ne cerem scuze pentru absurdul situației, ne dorim la fel de mult ca și voi să ne bucurăm de tenis.

Până la intrarea in vigoare a acestor măsuri, Turneul se va desfășura normal. Respectăm programul anunțat al competiției și vă așteptăm în sală”, este anunțul organizatorilor, postat pe pagina oficială a turneului.

O primă reacție a avut și Patrick Ciorcilă, directorul turneului. „Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive.

Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare.

Jucătoarele îți doresc să evolueze într-o sală în care să aibă alături fanii

Toate conferințele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții media. Am făcut în două zile 300 de teste și nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfășurarea a evenimentului.

În ultimele două săptămâni am vândut bilete respectând întru totul legea, doar persoanelor vaccinate și care dețin certificatul verde. Aproape toate biletele sunt vândute. Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranță în contextul pandemiei.

Am pregătit o mulțime de activități și momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport și educație sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele îți doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii”, a anunțat el, printre altele.

ADVERTISEMENT