Sport

Organizatorii turneului de la Linz, elogii pentru Simona Halep: “Are o inimă mare, este vedeta sportului românesc!”. Video

După ce a fost învinsă în finală la Transylvania Open 2021 de estonianca Anett Kontaveit (cs 2) cu 6-2, 6-3, Simona Halep (22 WTA) va participa, între 6 și 12 noiembrie, la turneul de la Linz, organizat de agenția sportivă MatchMaker a Sandrei Reichel.
01.11.2021 | 21:12
Organizatorii turneului de la Linz elogii pentru Simona Halep Are o inima mare este vedeta sportului romanesc Video
ADVERTISEMENT

Pe site-ul oficial al competiției se anunță că la Linz va avea loc o întâlnire între stele din generații diferite. „ Tânăra jucătoare britanică Emma Răducanu, care a șocat lumea tenisului câștigând US Open, va fi alături de fostul lider WTA, Simona Halep”, scriu organizatorii.

37.942.291 de dolari a câștigat Simona Halep de-a lungul carierei

Românca în vârstă de 30 de ani, câștigătoare a două turnee de Mare Șlem și a altor 20 de titluri de simplu în circuitul WTA, a primit un wild card în tabloul principal de la Linz.

ADVERTISEMENT

Halep a adunat aproape 38 de milioane de dolari (n.r. – 37.942.291) din premii în timpul marii sale cariere. Din 2017 până în 2019, ea a câștigat de trei ori la rând ‘WTA Fan Favorite Award’ pentru cel mai popular jucător din lume printre fanii tenisului”, se mai scrie pe site-ul competiției.

Simona Halep va juca, din nou, la Linz după 9 ani

Aștept cu nerăbdare să joc la Linz pentru prima dată după 2012. Nu am reușit să joc atât de mult pe cât mi-aș fi dorit în acest sezon, așa că mi se pare o ocazie grozavă să joc la un alt turneu în sală.

ADVERTISEMENT

Închei anul la 2021 Upper Austria Ladies Linz și vreau să-i mulțumesc directorului de turneu Sandra Reichel pentru wild card”, a precizat Simona Halep într-un scurt filmuleț video.

Organizatorii amintesc de victoriile româncei la Roland Garros, în 2018 (3-6, 6-4, 6-1 cu Sloane Stephens) și Wimbledon 2019 (6-2, 6-2 cu Serena Williams). Ea a condus ierarhia WTA timp de 64 de săptămâni, între octombrie 2017 și ianuarie 2019.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este o persoană extrem de caldă

Cea mai mare vedetă a sportului din România are o atracție pentru turneele organizate de agenția sportivă MatchMaker a Sandrei Reichel. În 2012, Halep a luat parte la Nürnberger Gastein Ladies din Bad Gastein.

În plus, pe 15 iunie 2013, a câștigat primul ei trofeu de simplu din cirvuitul WTA la Nürnberg. În finală, ea a învins-o pe germanca Andrea Petkovic, cu 6-3, 6-3”, se mai precizează pe site.

ADVERTISEMENT

O cunosc pe Simona de mult timp și nu s-a schimbat niciodată. Ea nu este doar o jucătoare de tenis incredibil de grozavă, un model pe teren și în afara terenului, ci și o persoană extrem de caldă, dragă”, a declarat directorul turneului, Sandra Reichel.

Simona Halep are o inimă mare când vine vorba de copii

Pe site-ul competiției se mai precizează faptul că Simona „se prezintă la turneu ca soție proaspăt căsătorită, după ce pe 15 septembrie s-a căsătorit cu partenerul ei, antreprenorul și multimilionarul Toni Iuruc, în orașul natal, Constanța.

Milionara din tenis are o inimă mare când vine vorba de copii. Ea face donații generoase pentru a ajuta copiii să joace tenis.

Proiectul, care a fost inițiat de Federația Română de Tenis în cooperare cu Ministerul Educației, își propune să crească numărul profesioniștilor români prin încurajarea copiilor să joace tenis de la o vârstă fragedă.

Halep a înființat și o fundație căreia intenționează să se dedice intens după ce cariera ei de tenis se va încheia”, mai precizează organizatorii.

La turneul de la Linz vor mai participa două românce, Sorana Mihaela Cîrstea (38 WTA) și Elena Gabriela Ruse (86 WTA).

ADVERTISEMENT