Sport

Orgolii, coregrafii, torțe și gaze lacrimogene pe Arena Națională! Cum a fost primul derby din Liga 2 între Dinamo şi CSA Steaua

Atmosfera de pe Național Arena la derby-ul dintre Dinamo și Steaua a fost una incandescentă și galeriile au fost la mare înălțime.
09.09.2022 | 23:37
Orgolii coregrafii torte si gaze lacrimogene pe Arena Nationala Cum a fost primul derby din Liga 2 intre Dinamo si CSA Steaua
CSA Steaua a trecut pe primul loc în Liga 2 Casa Pariurilor după victoria cu 2-1 în fața lui Dinamo. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul de pe Arena Națională a început cu 40 de minute mai devreme, când suporterii lui Dinamo de la tribuna a doua au fost la un pas de o încăierare generală cu ultrașii de la Peluza Sud Steaua.

Cum s-a văzut de pe Național Arena primul derby Dinamo – Steaua în Liga 2

Partida a început cu aproape zece minute întârziere după ce Peluza Sud Steaua a aruncat cu zeci de torțe în teren. „Câinii” au răspuns și ei cu o scenografie pe tot inelul 1, iar Peluza Cătălin Hîldan a scos tot „arsenalul” din dotare.

ADVERTISEMENT

Atmosferă de mare meci, care aduce aminte de „Eternul Derby”, deși pe teren cele două echipe sunt doar o umbră a cluburilor cu istorie pe care pretind că le reprezintă.

Pe teren, singurul „supraviețuitor” al derby-urilor de altă dată este Adi Popa, unul dintre puținii jucători care a trăit pe pielea lui „Eternul Derby”.

ADVERTISEMENT

Ce nu s-a văzut la TV la derby-ul dintre Dinamo – Steaua

Galeria lui Dinamo a făcut tot posibilul să îi ajute pe „câinii” din teren, iar ultrașii din Peluza Cătălin Hîldan le-au pus mari probleme jucătorilor lui Daniel Oprița de fiecare dată când au executat cornere, de ambele părți.

Tactica de intimidare a adversarului, care a fost „bombardat” cu o parte din coregrafie, pahare, bețe de steag și chiar torțe, a funcționat excelent.

ADVERTISEMENT

„Roș-albaștrii” au bătut slab majoritatea cornerelor din prima repriză și nu au creat deloc pericol la poarta lui Dujmovic. Imaginea de mai jos este sugestivă pentru „bombardamentul” la care au fost supuși „militarii”.

Colțul terenului de pe Arena Națională arată ca după bombardament
Colțul terenului de pe Arena Națională arată ca după bombardament

Peluza Sud Steaua, umilința supremă pentru rivalii de la Dinamo

Ultrașii de la Peluza Sud Steaua au câștigat războiul cu rivalii de la Peluza Cătălin Hîldan. Aceștia au afișat în peluză bannerele capturate de la Dinamo: Front 48, grupul lui Elias Bucurică.

ADVERTISEMENT
Steagul celor de la Dinamo, Front 48, capturat de Peluza Sud Steaua
Steagul celor de la Dinamo, Front 48, capturat de Peluza Sud Steaua

Ulterior, a fost afișat și Ultras Sălăjan, de asemenea capturat de steliști.

Bannerul de gard Ultras Sălăjan, capturat de Peluza Sud Steaua
Bannerul de gard Ultras Sălăjan, capturat de Peluza Sud Steaua

Rivalitatea dintre cele două galerii s-a manifestat și printr-un „război” al bannerelor. Ambele galerii au afișat zeci de mesaje care mai de care mai inventive și mai tăioase sau ironice.

Toate aceste ingrediente au făcut ca meciul dintre Dinamo și Steaua să aducă aminte de derby-urile de altă dată. Pentru 90 de minute am uitat practic că acest meci se dispută în Liga a doua.

Singurul moment de solidaritate între cele două galerii a fost atunci când Jandarmeria a intrat în forță în suporteri și a utilizat gaze lacrimogene.

Galeria lui Dinamo și a Stelei, la înălțime ca în vremurile bune

Peste 4.000 de suporteri ai CSA Steaua au asistat la meciul de pe Național Arena, iar ultrașii au pregătit o scenografie specială cu mesajul „Cei care nu au trădat”.

Scenegrofia pregătită de Peluza Sud Steaua
Scenegrofia pregătită de Peluza Sud Steaua.

Peluza Cătălin Hîldan a răspuns cu o coreografie cu un mesaj simplu, dar de efect: „Câinii”. 

Coreografia celor din Peluza Cătălin Hîldan
Coreografia celor din Peluza Cătălin Hîldan: „Câinii”

Derby-ul dintre Dinamo și Steaua a atras suporteri din toate colțurile lumii de ambele părți. Cei mai vizibili au fost fanii dinamoviști înscriși în grupurile DDB.

Astfel, pe Arena Națională au fost prezente grupurile DDB din UK, Italia, Germania, Spania, dar și de peste Ocean, din Canada și Statele Unite ale Americii.

Incidentente grave în tribune între ultrașii lui Dinamo și Steaua. Gaze lacrimogene și bastoane din partea Jandarmeriei

Ca la orice derby dintre Dinamo și Steaua, nu au lipsit nici incidentele. Ultrașii de la Sud Dinamo, plasați strategic în apropierea Peluzei Sud Steaua, au fost la un pas de o bătaie generală.

Cele două galerii au aruncat cu torțe și materiale pirotehnice, încercând să rupă cordonul de jandarmi. Forțele de ordine au intervenit însă rapid și au folosit din plin gazele lacrimogene, dar și forța.

Un alt moment tensionat a avut loc la pauza meciului, când Peluza Sud Steaua a fost la un pas să fie evacuată. Ultrașii s-au bătut cu jandarmii, iar mai multe sute de suporteri au urcat la inelul trei pentru a scăpa de forțele de ordine și gazele lacrimogene.

Suporterii lui TSKA Sofia, prezenți să susțină Steaua la derby-ul cu Dinamo

Ultrașii lui TSKA Sofia, înfrățiți cu cei de la Peluza Sud Steaua, au fost de asemenea prezenți pe Arena Națională la derby.

Câteva zeci de ultrași bulgari din grupul „Legion ȚSKA Sofia”, au venit să susțină echipa lui Daniel Oprița, așa cum deja au obișnuit la meciurile importante.

Dinamo – Steaua, derby mai mult în tribune decât pe teren

Pe teren, Dinamo a încercat să joace altceva față de primele etape, iar „câinii” au reușit chiar să domine în prima repriză și să deschidă scorul prin Ghezali în minutul 41, care a reușit primul gol în tricolul „alb-roșu”.

„Militarii” au egalat după doar trei minute prin Ștefan Pacionel, iar scorul a fost egal la pauză, 1-1.

Steaua a preluat conducerea după pauză, prin golgheterul Chipirliu, care a reușit să marcheze în minutul 50, cu o execuție de mare clasă.

Dinamo putea să egaleze, prin fostul jucător al CSA Steaua, Vasile Buhăescu, care a irosit o ocazie uriașă, scăpat singur cu portarul, însă lobul s-a dus peste poartă.

Victorie pentru echipa lui Daniel Oprița, care trece pe primul loc în Liga 2 Casa Pariurilor, însă „militarii” rămân cu un gust apar pentru că nu pot promova în SuperLiga.

  • 20.000 de suporteri au fost prezenți la derby-ul dintre Dinamo și Steaua
ADVERTISEMENT