Naomi Osaka, despre lupta pentru primul loc mondial cu Simona Halep: „Mi-ar plăcea să încep Roland Garros ca numărul 1 WTA”

Eduard Nicolae Popa   
în Tenis
10/05/2019, 14:08
Naomi Osaka, despre lupta pentru primul loc mondial cu Simona Halep: „Mi-ar plăcea să încep Roland Garros ca numărul 1 WTA” GALERIE FOTO
Naomi Osaka a vorbit despre lupta la primul loc mondial cu Simona Halep. *foto: hepta.ro

Naomi Osaka a pierdut cu Belinda Bencic în sferturile turneului de la Madrid. Nipona a jucat trei seturi în compania elvețiencei, l-a câștigat pe primul cu 6-3, dar a pierdut următoarele două perioade, 2-6 și 5-7. Toată partida a durat 2 ore și 11 minute. La sfârșitul meciului, Osaka a vorbit la conferința de presă despre primul loc mondial pe care l-ar putea pierde chiar la sfârșitul acestui turneu, în dauna Simonei Halep.

UPDATE / “În acest meci totul a fost o dramă, o dramă atât de mare în capul meu! Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine. În ultimele săptămâni a fost o diferenţă enormă faţă de locul 2, dar acum nu ştiu ce să mai zic… Eu cel mai bine joc când sunt calmă, iar acum nu am fost deloc calmă. Am spus că nu mă interesează atât de mult poziţia în clasament, dar aş fi fericită să fiu cap de serie numărul 1 la Roland Garros”, a declarat Osaka după meciul cu Belinda Bencic.


Naomi Osaka a vorbit despre lupta pentru primul loc mondial, contra Simonei Halep

Osaka spune că și-ar dori să intre de pe primul loc pe tabloul principal de la Roland Garros: Ar fi extraordinar să ajung la Roland Garros pe locul 1. Am spus la începutul turneului că nu ma interesează atât de mult poziția în clasament, dar aş fi fericită să fiu cap de serie 1 la un Grand Slam. Niciodată nu am fost in poziția asta”, a spus nipona, la sfârșitul meciului cu Bencic.

Osaka susține că a pierdut partida contra elvețiencei la nivel mental: „În ultimele săptămâni a fost o diferență enormă între locul 1 și locul 2, dar nu știu ce să zic… Eu joc cel mai bine când sunt calmă iar astăzi nu am fost calmă deloc”, a mai zis Naomi.

Naomi Osaka a vorbit despre lupta la primul loc mondial cu Simona Halep. *foto: hepta.ro

Cum poate Simona Halep să îi ia locul lui Naomi Osaka

După victoria obținută în semifinalele turneului de la Madrid, Simona Halep a trecut peste Petra Kvitova și a revenit pe a doua treaptă a podiumului mondial. Asta pentru că cehoaica are de apărat victoria de anul trecut și nu poate obține mai mult de 5835 de puncte. Halep a adunat deja 5857, cu care a urcat pe locul 2 WTA. Osaka are 6356 de puncte după eliminarea în sferturi la Madrid. Astfel, Simona Halep ar avea nevoie de un nou trofeu la Madrid pentru a ajunge pe primul loc Mondial. În acest scenariu ar strânge 6467 de puncte.

Închide ×