I-a ”furat” titlul lui Răzvan Lucescu şi acum pleacă! Oscar Garcia şi-a reziliat contractul cu Olympiakos

Ionut Neamţu    Vicentiu Dinescu   
in Fotbal international
04/04/2018, 07:47
I-a ”furat” titlul lui Răzvan Lucescu şi acum pleacă! Oscar Garcia şi-a reziliat contractul cu Olympiakos

”Am decis, cu acordul clubului, să pun capăt colaborării noastre pentru a da suficient timp echipei în pregătirea sezonului viitor”, a declarat spaniolul Oscar Garcia, într-un comunicat al clubului Olympiakos Pireu.

Sâmbătă, în etapa a XXVI-a a campionatului Greciei, Olympiakos a remizat, scor 1-1, în deplasare, cu Levadiakos, şi, cu 51 de puncte acumulate, a coborât pe locul al treilea al clasamentului, după liderul AEK Atena, cu 57 de puncte, şi formaţia antrenată de Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, cu 52 de puncte.

Oscar Garcia, vinovat de dezastrul de la PAOK Salonic

La 25 februarie, Oscar Garcia a fost în prim-planul unor incidente petrecute cu ocazia întâlnirii PAOK-Olympiakos. El a fost lovit în faţă de un obiect aruncat din tribune, o rolă de hârtie, înainte de ora programată pentru startul jocului cu PAOK. După acest incident, jucătorii echipei din Pireu au mers la vestiare şi nu au mai vrut să joace, din cauza atmosferei incendiare de pe stadionul Toumbas. Garcia s-a simţit rău şi a fost transportat la spital. Suporterii echipei PAOK Salonic au considerat că antrenorul Oscar Garcia a exagerat amploarea loviturii primite, în urma aruncării unui obiect din tribune, şi au încercat să forţeze accesul la vestiare pentru a le cere socoteală oaspeţilor. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i împrăştia pe suporteri. PAOK a pierdut acea partidă la masa verde, cu 0-3.

În vârstă de 44 de ani, Oscar Garcia preluase conducerea tehnică a echipei elene la 5 ianuarie. Olympiakos Pireu a cucerit până în acest sezon şapte titluri de campioană a Greciei la rând, 19 din 21 posibile, începând din 1996.

Închide ×