Sport

Superstarurile Barcelonei se bucură că au scăpat de Ronald Koeman: „Unii fotbaliști erau nefericiți”

Barcelona s-a despărțit de Ronald Koeman la finalul lunii trecute și l-a instalat pe Xavi în funcția de antrenor principal. Motiv de bucurie pentru fotbaliștii catalani, care n-au colaborat strălucit cu olandezul.
18.11.2021 | 20:12
Superstarurile Barcelonei se bucura ca au scapat de Ronald Koeman Unii fotbalisti erau nefericiti
ADVERTISEMENT

Oscar Mingueza (22 de ani), unul dintre tinerii de perspectivă ai Barcelonei, a pus tunurile pe Ronald Koeman. Fundașul a vorbit deschis despre antrenorul olandez și despre relația pe care acesta o avea cu vestiarul catalanilor.

Koeman a lăsat-o pe Barca pe locul 9 în LaLiga, cu 17 puncte, 11 mai puține decât liderul Real Sociedad. Gruparea blaugrana se pregătește acum de primul meci de campionat cu Xavi pe bancă, derby-ul cu Espanyol, sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Până ca noul antrenor să debuteze la Barcelona, pe Camp Nou s-a creat deja o emulație în jurul lui Xavi. Cei mai bucuroșii sunt tinerii fotbaliști, care, prin vocea lui Mingueza, și-au exprimat nemulțumirile la adresa lui Koeman.

Oscar Mingueza, critici la adresa lui Ronald Koeman: „Vestiarul avea nevoie de o schimbare”

„Vestiarul avea nevoie de o schimbare. Nu era atmosfera potrivită. Unii fotbaliști erau nefericiți. Iar când tu nu ești mulțumit și lucrurile merg într-o direcție greșită, ai nevoie de schimbare.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că va fi grozav alături de Xavi. Ideile pe care le are sunt foarte bune. A făcut o impresie foarte bună în vestiar încă de la început. Jucătorii cred în ceea ce el transmite, iar acest lucru este foarte important”, a declarat Oscar Mingueza, conform TV3.

Fundașul crescut la academia Barcelonei a dezvăluit și cum decurg antrenamentele sub comanda fostului număr 6 de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

„Exercițiile pe care le facem cu el se concentrează foarte mult pe ceea ce vrem să punem în practică pe teren. Știm foarte bine ce vrea de la noi. Iar noi îl ascultăm și ne antrenăm la capacitate maximă, sub presiune, cu multă trudă, dar și cu calitățile pe care le avem.

E bine că știm ce vrem să jucăm și lucrăm acolo unde este nevoie pentru a obține rezultate bune și pentru a fi o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a adăugat fundașul în vârstă de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Xavi dă amenzi la Barcelona

Nu doar atmosfera în vestiar și antrenamentele sunt plăcute odată cu venirea lui Xavi. Noul antrenor al „extratereștrilor” a pus la punct și un regulament de ordine interioară extrem de strict.

Xavi a și dat prima amendă, cel care a călcat pe bec fiind nimeni altul decât Ousmane Dembele, care a întârziat trei minute la antrenamentul Barcelonei.

ADVERTISEMENT
Tags: