Fotbal international

Oscar Tabarez, mesaj autorităţilor din Uruguay: “Trebuie să marcăm cel mai important gol”

09.07.2018 | 17:33
Oscar Tabarez mesaj autoritatilor din Uruguay Trebuie sa marcam cel mai important gol

Oscar Washington Tabarez, selecţionerul în vârstă de 71 de ani al Uruguayului, lansează un mesaj pentru autorităţile din ţara sa. Tabarez, selecţionerul care a impresionat la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia prin problema de sănătate pe care o are, o afecţiune neurodegenerativă, sindromul Guillain-Barre, care poate duce până la paralizie, este profesor la bază şi e foarte preocupat de viitorul tineretului.

Nu ajută la nimic să câștigi Campionatul Mondial dacă tinerii nu știu unde este Rusia pe hartă sau de ce la naționala Franței sunt așa mulți jucători născuți în Africa sau cu părinți africaniAcum avem oportunitatea de a respecta ce am promis și să marcăm cel mai important gol: să le dăm tinerilor noștri cele mai bune condiții pentru a învăța. Trebuie să punem educația publică pe primele locuri în clasamentele internaționale. E momentul să îndeplinim ce am promis și să trimitem 6% din PIB către educație“.

Oscar Tabarez, mesaj autorităţilor din Uruguay. Prioritatea trebuie să fie sistemul de învăţământ

Tabarez s-a deplasat pe stadion cu ajutorul unei cârje speciale şi într-o situaţie a folosit chiar un cărucior cu rotile. Cu toată problema de infirmitate, el este un personaj foarte respectat în ţara sa şi extrem de iubit de jucătorii echipei naţionale. Liderii lotului, Luis Suarez şi Edinson Cavani, au ţinut să remarce că sunt foarte mulţi ani de când Uruguay nu a mai avut un asemenea tehnician de valoare pe banca reprezentativei şi că nu e deloc întâmplător faptul că şi rezultatele din ultimii ani au fost considerabil mai bune decât în perioada în care Tabarez nu s-a aflat în funcţia de selecţioner.

Oscar Tabarez, mesaj autorităților din Uruguay. A fost selecţionerul care a impresionat la turneul final al CM şi datorită faptului că s-a deplasat cu ajutorul unei cârje
Oscar Tabarez, mesaj autorităților din Uruguay. A fost selecţionerul care a impresionat la turneul final al CM

La Campionatul Mondial din Rusia Uruguay a avut evoluţii apreciate. A câştigat grupa A cu victorii pe linie, 1-0 cu Egipt şi Arabia Saudită, 3-0 cu Rusia. În optimi de finală dubla lui Edinson Cavani a scos Portugalia cu 2-1, dar drumul s-a încheiat în sferturi, Franţa învingându-i pe celeşti cu 2-0, în bună măsură şi uriaşei gafe comise de portarul Muslera la primul gol.