Sport

Oscar Williams confirmă și la Barcelona. A câștigat precalificările etapei a patra din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

08.05.2020 | 16:50
Oscar Williams confirma si la Barcelona A castigat precalificarile etapei a patra din Campionatul National Digital pe Circuit Betano

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul a devenit campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano). Acesta este singurul eveniment de sport/esport care are loc în direct pe piața actuală din România.

Oscar Williams a câștigat precalificările etapei a patra din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

Galezul Oscar Williams, câștigătorul etapei a treia din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, a obținut cel mai bun timp și în precalificările rundei a patra, care va avea loc vineri seară, de la ora 22:30, pe circuitul Catalunya din Barcelona.

Reprezentantul echipei CRG Romania Racing a încheiat traseul în 1:47.052 și își reconfirmă poziția de aspirant la primul titlu național din istoria sim racingului sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Leo Borlovan, fostul campion național de juniori la autoslalom, s-a aflat la numai 12 miimi de Williams, în timp ce un alt gamer, Emanuel Gaczella, a înregistrat al treilea timp, fiind cronometrat cu 1:47.208.

Dragoș Simion, liderul la zi al campionatului și fost pilot de karting și anduranță, continuă să se descurce excelent în simulator și a terminat pe 4 precalificările din Catalunya, aflându-se la numai două zecimi de cel mai bun timp de până acum.

Dragoș Simion este liderul la zi al campionatului. sursa foto: www.fras.ro

În Top 10 din precalificările acestei runde se mai află Aldrin Opran, Florin Mergea, Bogdan Mutu, Rareș Dranca, Claudiu Clima și Robert Prepeliță.

Alex Mirea, liderul clasei Racers, s-a calificat din nou în Diviziei A, care va debuta de la ora 22:30 pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv. Pilotul de viteză în coastă are al 26-lea timp din precalificări și se numără astfel printre cei 30 care vor lupta pentru câștigarea etapei a patra. De la ora 23:00, cele două curse ale etapei vor putea fi urmărite în direct pe postul de televiziune Pro X.

Alex Mirea este liderul clasei Racers, depășindu-l etapa trecută, în clasament, pe Raul Badiu. sursa foto: www.fras.ro

Următorii 30 de timpi din precalificări vor concura în Divizia B a acestei etape. Printre aceștia se numără și Raul Badiu, reprezentantul României în Campionatul Mondial de Raliuri, dar și Emil Nestor, vicecampion național absolut la viteză în coastă în sezonul trecut.

În total, 148 de concurenți s-au înscris la ediția inaugurală a Campionatului Național Digital de Circuit Betano, organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv sub sloganul #StămAcasă. Federația pune în joc cursuri de pilotaj pentru cei mai buni gameri, dar oferă și accesorii marca Tellur pentru cel mai bine clasați la cele 3 clase.

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se mută la Barcelona. Programul ultimelor 5 etape rămase de disputat

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Primele trei s-au disputant deja pe circuitule de la Silverstone, Red Bull Ring și Nürburgring, următoarele cinci sunt programate după cum urmează:

  • etapa 4, Barcelona: 08 mai;
  • etapa 5, Mugello: 15 mai;
  • etapa 6, Imola: 22 mai;
  • etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;
  • etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

În cele 5 etape rămase de disputat, precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A patra etapă va avea loc pe circuitul de la Barcelona, vineri, 8 mai, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.