Fotbal international

Jose Mourinho a făcut o avere uriașă de pe urma cluburilor care l-au demis. Cu ce sumă s-a îmbogăţit

19.04.2021 | 20:06
Jose Mourinho a facut o avere uriasa de pe urma cluburilor care lau demis Cu ce suma sa imbogatit
Jose Mourinho a facut o avere uriasa de pe urma cluburilor care l-au demis. Cu ce suma s-a imbogatit
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a fost dat afară de la Tottenham însă a primit în schimb o sumă uriașă pentru a rezilia contractul, metodă pe care a folosit-o la majoritatea cluburilor pe care le-a antrenat. 

Celebrul antrenor portughez lasă clubul pe marginea prăpastiei, în timp ce acesta are conturile pline după despărțirea de Tottenham Hotspur.

ADVERTISEMENT

Jorge Mendes, impresarul lui Jose Mourinho, a știut tot timpul să negocieze la sânge contractele antrenorului, care a primit despăgubiri uriașe de la toate cluburile care l-au demis și care au fost nevoite să îi plătească contractul până la final sau o mare parte din el.

Suma imensă primită de Jose Mourinho de la cluburile care l-au demis

Jose Mourinho e cunoscut drept un antrenor „rebel” care nu acceptă imixtiuni din partea conducerii și cu un temperament greu de controlat. Ajuns la 58 de ani, de-a lungul carierei a fost demis de la patru dintre cele mai importante cluburi din Europa: Chelsea, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Tottenham Hotspur.

ADVERTISEMENT

Doar că de fiecare dată Mourinho nu a stat foarte mult timp pe „bară” și a primit despăgubiri uriașe din partea acestor cluburi care au dorit cu orice preț să rezilieze înțelegerea cu portughezul.

Astfel, „The Special One” a primit nu mai puțin de 90 de milioane de euro despăgubire între 2007 și 2021! O sumă uriașă, cu care niciun alt antrenor nu se poate lăuda, conform thesun.co.uk.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich a plătit o sumă uriașă pentru a scăpa de Jose Mourinho

Roman Abramovich a avut o relație de tip dragoste și ură cu Jose Mourinho. În 2007, miliardarul rus îl dădea afară pe portughez și îi plătea nu mai puțin de 21 de milioane de euro antrenorului.

Mourinho avea să revină însă pe Stamford Bridge în 2013. După ce câștigă un nou titlu cu „The Blues”, în 2015 Chelsea are un parcurs dezastruos cu doar 9 victorii din 16 meciuri, iar antrenorul este destituit deși semnase prelungirea până în 2019, nu fără a primi din nou o sumă uriașă: 14 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

După un calcul scurt, Roman Abramovich i-a plătit lui Jose Mourinho nu mai puțin de 35 de milioane de euro doar despăgubiri, fără salariu, bonusuri și prime de obiectiv.

Și pe Real Madrid a costat-o scump „mariajul” cu Jose Mourinho

Real Madrid a fost cea de-a doua „victimă” a lui „The Special One”. În vara lui 2010, „Galacticul” ajungea cu surle și trâmbițe pe Santiago Bernabeu și semna un contract pe patru ani. În primul sezon reușește să câștige Cupa Spaniei împotriva Barcelonei, în timp în următorul cucerește La Liga.

În 2015, Mourinho semnează prelungirea contractului cu patru ani, însă declară despre acest sezon că „a fost cel prost din carieră” și este destituit de Florentino Perez, care îi plătește 20 de milioane de euro.

Manchester United și Tottenham i-au mai plătit lui Mourinho încă 35 de milioane de euro

Urmează un mandat la Manchester United. Îi antrenează pe „diavolii-roșii” între 2016 și 2018. După ce câștigă Europa League în primul an și Cupa Angliei, devine primul antrenor al lui United care reușește să câștige un trofeu important încă de la primul sezon. Urmează un sezon în care termină pe doi și pierde finala cupei în fața fostei sale echipe, Chelsea, iar în 2018 după doar șapte victorii în 17 meciuri este demis și de către United, care îi plătește 17,5 milioane de euro.

Tottenham este ultimul club din cariera lui Jose Mourinho, care o ia la vale încet-încet. În 2010, Mourinho termină sezonul din Premier League pe locul șase și fără niciun trofeu. Nici în acest sezon situația nu era deloc roz pentru Tottenham, care s-a descotorosit și ea de Mourinho după ce echipa poate rata cupele europene, însă cu un preț: alte 17,5 milioane de euro.

  • 90 de milioane de euro a primit Jose Mourinho după ce a fost demis de-a lungul timpului
  • 35 de milioane de euro i-a plătit doar Roman Abramovich portughezului
ADVERTISEMENT