Cea mai ușoară rețetă de făcut durează mai puțin de jumătate de oră. Preparatul reprezintă un produs românesc autentic foarte gustos, care nu are nevoie de multe ingrediente.
De asemenea, ostropelul de pui nu folosește produse scumpe. Cu siguranță, le ai pe toate deja în bucătărie, trebuie numai să te apuci de treabă.
Totodată, această rețetă culinară nu necesită un efort major. La final te vei delecta cu un fel de mâncare pregătit exact ca cel fel făcut de bunicile noastre.
Ostropel de pui. Un preparat culinar tradițional și savuros
Ingrediente necesare pentru ostropel de pui:
- 1 kg carne de pui
- 150 grame de roșii decojite în suc
- 4-5 căței de usturoi
- 2 cepe medii
- 1-2 linguri de oțet de vin
- 1 frunză de dafin
- ulei de floarea soarelui
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare ostropel de pui. Cum se face rețeta simplu și rapid:
- Carnea de pui se taie în bucăți cât mai mari. În felul acesta se va pătrunde mai bine la prăjit
- Carnea se lasă apoi la scurs și se tapetează cu un șervețel pentru a lua toată apa din ea
- Se pune ulei într-o tigaie și se prăjește carnea
- Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă cât mai mărunt
- Roșiile se taie la rândul lor cubulețe
- Peste carnea din tigaie se adaugă ceapa și un praf de sare. Se lasă la călit
- Se stinge cu puțină apă și se lasă totul la înăbușit
- Se acoperă tigaia cu un capac până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie
- Se adaugă roșiile tăiate cubulețe, cât și sucul de roșii
- Se pune și usturoiul tăiat mărunt și frunza de dafin
- Se adaugă jumătate de ceașcă de apă în care s-a diluat oțetul
- Se potrivește totul cu sare și piper
- Se acoperă din nou ostropelul de pui și se lasă să fiarbă înăbușit
- Carnea trebuie să se înmoaie și sosul să scadă puțin
- Ostropelul este gata când a început să se lege
- Se servește cu mămăligă caldă și murături
- Spor la treabă!