Agentul îmbogăţit, într-un moment de sinceritate MAXIMĂ: “Cînd îmi cerea să-i cîştig titlul, nu ştia că sînt bandit?”

Dezvăluirile uluitoare făcute de FANATIK în baza unor acte (VEZI AICI) emise de administratorul special al Oţelului, Lucian Ciofoaia, care a dezvăluit cu acte sumele de bani uimitor de mari pe...
18.10.2013 | 16:46
Agentul imbogatit intrun moment de sinceritate MAXIMA Cind imi cerea sai cistig titlul nu stia ca sint bandit
ADVERTISEMENT

Dezvăluirile uluitoare făcute de FANATIK în baza unor acte (VEZI AICI) emise de administratorul special al Oţelului, Lucian Ciofoaia, care a dezvăluit cu acte sumele de bani uimitor de mari pe care le-a încasat impresarul Ionel Codoban din relaţia cu Oţelul Galaţi, au stîrnit reacţii dure în fotbalul românesc.

Marian Iancu a fost primul care a atacat în termeni duri relaţia controversată dintre Codoban şi Marius Stan, pe atunci preşedintele Oţelului: “E spălare de bani!”

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat FANATIK, Ionel Codoban a răspuns acuzaţiilor şi a făcut precizări legate de veridicitatea actelor. În unele pasaje din cadrul interviului, impresarul dă răspunsuri în totală neconcordanţă cu actele oficiale.

Actele prezentate de FANATIK ale administratorului special Lucian Ciofoaia conţin dezvăluiri senzaţionale despre relaţia dintre dumneavoastră şi Oţelul Galaţi, reprezentat pe atunci de Marius Stan.

ADVERTISEMENT

Cele expuse de către administratorul special sînt deformate.  Totul se reflectă atît în contabilitatea mea, cît şi în cea a clubului. Eu fac ce spune legea, în funcţie de ea s-au plătit şi banii. Actele sînt bine puse la punct, iar eu nu am ce să ascund.

“Să mă verifice DNA-ul!”

Facturile arată că aţi încasat aproximativ un milion de euro într-o singură zi. Vi se pare un lucru normal pentru un impresar care face transferuri la o echipă cu un buget mic?

ADVERTISEMENT

Da, am luat aproximativ 1 milion de euro într-o zi! Eu ce să fac dacă atunci clubul a avut să-mi dea banii? Totul este super în regulă!! Nu îmi fac nici o problemă. Oţelul a avut buget mic? Păi numai din televizări au luat 2-3 milioane de euro, plus bani în urma transferurilor, la care se mai adaugă venituri.

Păreţi destul de liniştit…

Sînt liniştit din orice punct de vedere şi nu am de ce să-mi fac griji. Poate să vină oricine să mă investigheze, chiar şi DNA-ul pentru colaborarea cu Oţelul!

ADVERTISEMENT

“Îmi pare rău de Iancu şi Porumboiu, dar au pierdut titlul cu echipe de doi lei”

Patru milioane numai din tranzacţii cu Oţelul reprezintă o sumă care poate aduce suspiciuni.

Banii pe care eu i-am luat sînt adunaţi în urma unei colaborări de cinci-şase ani, iar eu am plătit taxe de 24% la stat pentru ce am încasat. Oricum ştiţi şi dumneavoastră pentru că, după cum am văzut, toate datele sînt în FANATIK, prin urmare nu am cum să spun lucruri neadevărate. Sînt total sincer! Singurul act care lipseşte e acela prin care se clarifică încetarea raporturilor contractuale dintre mine şi Oţelul, dar pot spune şi eu că s-a pierdut din vina altora.

Vă referiţi la domnul Lucian Ciofoaia?

De unde ştie domnul Ciofoaia ce era atunci, ce se făcea, ce nu? Era cumva la club la Oţelul? A cărat actele de la club cu sacii, poate s-au mai pierdut din ele…Cred că s-a întins coarda prea mult cu acest caz.

Sînteţi acuzat de oamenii din fotbal că aţi fost omul care, din umbră, a adus titlul la Galaţi.

Ce treabă poate să aibă relaţia mea cu FRF în lupta dintre Vaslui, Timişoara şi Oţelul pentru titlu? Nu LPF organizează campionatul? M-a văzut pe mine cineva vreodată la LPF? Timişoara şi Vaslui s-au împiedicat singuri, Timişoara a pierdut meciuri cu echipe de doi lei. Eu îi înţeleg şi pe domnii Porumboiu şi Iancu, au băgat bani mulţi şi nu au reuşit să cîştige titlul. Mai ales domnul Porumboiu, care a investit cei mai mulţi bani din fotbalul românesc. Îmi pare rău de Vaslui pentru că s-a ajuns aici, dar eu aveam de luat nişte bani şi nu au vrut să mi-i dea.

A fi sau a nu fi…impresarul lui Antal?

Da, după un transfer în care aţi reprezentat toate părţile implicate: Vaslui, Oţelul, jucătorii.

Nicidecum! La transferul lui Antal de la Oţelul la Vaslui nu am reprezentat toate cele trei părţi, am reprezentat doar Vasluiul. Nici Oţelul, nici jucătorul.

Însă penalizarea formaţiei lui Adrian Porumboiu a survenit după ce nu v-aţi luat comisionul pentru reprezentarea jucătorilor implicaţi. Asta nu presupune că dumneavoastră i-aţi reprezentat?

Nu mai comentez! (!?!?!?!) Atît spun, am semnat actul dintre părţi ca reprezentant al clubului.

Aţi cîştigat bani mulţi conform actelor.

Da, am cîştigat bani! Dar ce, muncesc pe gratis? Însă jucătorii aduşi de mine au făcut performanţă, au cîştigat un titlu, iar Oţelul a cîştigat mulţi bani.

Dar sînt şi multe neconcordanţe. De exemplu,  transferurile lui Ibech au fost făcute pe un nume total greşit în două facturi, iar acel jucător nu există pe plan fotbalistic.

Probabil numele lui Ibeh este scris greşit, dar contabilul redactează, însă din moment ce este scris numărul contractului cu Oţelul, totul este în regulă. Nu a transferat Codoban un jucător inexistent doar ca să transfere! Dacă e greşit, contabilul s-a ocupat!

Calcul marca Codoban: “Am luat 1,5 milioane, adică 40.000 de euro…”

La Emil Jula comisionul este cel mai consistent. Este o factură cu 310.000 de euro, TVA inclus, 1,5 milioane lei şi 40.000 de euro…

Nu, la transferurile lui Emil Jula am luat puţin peste 200.000 de euro. Am luat cînd l-am adus la club şi cînd l-am transferat la Energie Cottbus.

Actele spun altceva, că aţi luat mult mai mult…

Nu! Am luat acei 200 şi ceva de mii de euro şi acei 1,5 milioane de lei care înseamnă aproximativ 40.000 de euro. (?????)

Aceste acuze vin după ce, cu mai mult timp în urmă, aţi fost acuzat de falimentarea formaţiei FC Bihor.

Cu Bihorul a fost la fel, un balon de săpun! Eu ce să fac acum, să-mi pun ştreangul de gît?

“Iancu a distrus Poli! Să nu mă apuc să vorbesc despre meciul dintre Vaslui şi Timişoara” 

Sînt neadevărate acuzele domnului Porumboiu?

Cînd colaboram cu Vasluiul, Porumboiu nu ştia că sînt bandit? Sau atunci nu mai eram? Cînd umbla după mine să mă duc la Vaslui, să-i cîştig titlul, să-i aduc jucători, să-i fac echipă ca la Oţelul nu mai eram aşa cum spune acum că sînt?

Iancu a spus, tot pentru FANATIK, că aceste acte sînt clar dovezi prin care sînt spălaţi bani.

Iancu a distrus Timişoara! Eu stau să mă uit în gura lui? Mai bine să-şi rezolve problemele lui că sînt serioase. Mă rog, chiar nu vreau să intru în polemici cu domnii Porumboiu şi Iancu. Campionatul s-a pierdut pe greşelile lor, au pierdut meciuri uşoare şi oricum aş putea să zic şi eu multe lucruri despre meciul acela dintre Vaslui şi Timişoara, dar nu o mai fac, ştie presa mult mai bine ce s-a întîmplat.

 Care e relaţia cu CS U Craiova?

Am făcut nişte transferuri, atît! Momentan sînt impresar, nu m-am decis dacă renunţ la licenţă ca să fiu oficial al clubului. Sînt mulţumit de ce jucători am adus la Craiova. Ţinînd cont de condiţiile în care s-a înfiinţat echipa şi înscrierea ei în liga a doua, sînt satisfăcut. Mai trebuie la iarnă să-şi completeze lotul pentru a fi competitivi.

ADVERTISEMENT
Tags: