Life

De ce e bine să pui oțet cu bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Orice gospodină trebuie să știe acest truc

Un truc foarte util pentru mașina de spălat e să pui oțet cu bicarbonat de sodiu. Te poate scăpa de multe probleme și este foarte ieftin, dar mai ales rapid.
20.11.2021 | 19:37
De ce e bine sa pui otet cu bicarbonat de sodiu in masina de spalat Orice gospodina trebuie sa stie acest truc
De ce e bine să pui oțet cu bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Foto; Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai folositoare prafuri din bucătărie, care poate fi de mare folos în orice gospodărie.

Dacă te gândeai că trucurile la care poate fi folosit bicarbonatul de sodiu sunt referitoare doar la bucătărie, iată că trebuie să afli că acesta face minune chiar și în baie!

ADVERTISEMENT

Nu numai că poate fi folosit pentru curățarea căzii, dar și pentru mașina de spălat. Alături de oțet, bicarbonatul de sodiu poate face minuni pentru mașina ta de spălat.

Bicarbonatul de sodiul și oțetul ne ajută să curățăm mașina de spălat

Ceea ce trebuie să precizăm, întâi de toate, este că în mașina noastră de spălat se depune calcar de fiecare dată când o folosim. Tocmai în această problemă ne ajută bicarbonatul și oțetul!

ADVERTISEMENT

Acestea nu numai că te pot scăpa de calcar, dar sunt și un factor bun pentru igienizare. Totodată, această soluție poate să te scape și de impuritățile rămase de la detergentul și balsamul de rufe.

Cum să cureți mașina de spălat simplu și rapid, fără bătăi de cap

Tot ce trebuie să faci este să adaugi două plicuri de bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat.

ADVERTISEMENT

Setăm apoi cel mai lung program care este disponibil, cel mai adesea este unul de trei ore, iar temperatura care trebuie să fie selectată este de 90 de grade.

Când mașina începe să adauge apa în cuvă, atunci e momentul să adăugăm și oțetul, în compartimentul pentru detergent. Nu este nevoie de un anumit tip, va merge orice oțet aveți prin casă, dar trebuie să fie neapărat doi litri.

ADVERTISEMENT

Un lucru important de precizat este că mașina de spălat trebuie să fie goală în momentul în care folosim acest truc.

Cum se curăță mașinile de spălat cu capacitate mare. Ce contraindicații există

Dacă mașina de spălat pe care o aveți are o capacitate de nouă kilograme sau chiar mai mare, atunci cantitățile specificate mai sus trebuie să fie adaptate.

Astfel, vei avea nevoie de patru litri de oțet și patru plicuri de bicarbonat de sodiu.

O contraindicație este aceea de a nu pune bicarbonatul de sodiu în comparimentul de balsam sau detergent, deoarece acesta va crea o reacție chimică ce poate provoca arsuri.

Cel mai bine este ca ingredientele să fie puse separat, în cuvă bicarbonat și în compartiment oțetul.

ADVERTISEMENT