Life

De ce să pui oţet în maşina de spălat. Efectul benefic asupra hainelor

Este vine să pui oțet în mașina de spălat, acest ingredient având un efect benefic asupra hainelor. Iată ce se întâmplă atunci când apelezi la acest truc.
13.11.2021 | 17:58
De ce sa pui otet in masina de spalat Efectul benefic asupra hainelor
De ce e bine să pui oțet în mașina de spălat. Ce beneficii are acest ingredient. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există multe trucuri pe care gospodinele le folosesc acasă, iar unul dintre ele este să pui oțet în mașina de spălat. Ingredientul poate face minuni pentru acest electrocasnic indispensabil.

De asemenea, rufele tale vor fi mult mai curate, mai ales cele albe. Oțetul te poate ajuta atunci când vrei să cureți foarte bine mașina de spălat, dar să ai și hainele curate.

ADVERTISEMENT

Nu multe persoane știu că poți scăpa de petele de detergent din interiorul mașinii cu ajutorul soluției pe bază de oțet. Află cum trebuie să utilizezi acest ingredient din bucătărie pentru o curățare rapidă și eficientă.

De ce e bine să pui oțet în mașina de spălat

Oțetul dezinfectează mașina de spălat și este înlocuitorul perfect pentru detergentul din comerț. Este ieftin și e la îndemâna tuturor, așa că nu ezita să-l folosești atunci când vrei să cureți mașina.

ADVERTISEMENT

Îl poți folosi ca să scapi de bacteriile acumulate în interiorul mașinii și prin țevile din care curge apa peste rufele tale.

Tot ce trebuie să faci este să dai drumul la mașină pe un program de apă fierbinte și să pui două cești de oțet în loc de detergent. Mașina trebuie lăsată să spele în gol pentru a se dezinfecta complet.

ADVERTISEMENT

Oțetul va curăța foarte bine mașina, iar hainele vor fi mult mai curate decât de obicei. În plus, hainele albe pot ajunge gri în timp, așa că mașina are nevoie de o astfel de curățare din când în când.

Acest ingredient poate fi folosit și pentru a curăța suportul pentru detergent sau balsam de urmele lăsate în timp. Oțetul curăță și urmele de pe cauciucul tamburului, în cazul în care mașina are încărcare frontală.

ADVERTISEMENT

Pentru a rezolva această problemă trebuie să folosești o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet. Aceste două ingrediente se amestecă cu apă caldă pentru a obține o soluție.

Suportul pentru detergent și cauciucul tamburului se freacă bine cu această soluție folosind un burete sau o periuță de dinți.

Mașina de spălat este un electrocasnic pe care îl folosim destul de des, așa că trebuie să ne asigurăm că este bine întreținută. Oțetul poate îndepărta chiar și petele de calcar ale mașinii.

ADVERTISEMENT