Life

Foto. Prima nuntă regală din Rusia după mai bine de un secol. Vladimir Putin nu-i felicită pe însurăței

Rusia a organizat vineri prima nuntă regală de când revoluția bolșevică din 1917 a răsturnat monarhia Romanovilor.
01.10.2021 | 16:08
Foto Prima nunta regala din Rusia dupa mai bine de un secol Vladimir Putin nui felicita pe insuratei
ADVERTISEMENT

Aristocrați din toată Europa au participat la ceremonia fastuoasă în cadrul căreia Marele Duce George Mihailovici Romanov, în vârstă de 40 de ani, și logodnica sa italianca Rebecca Virginia Bettarini, în vârstă de 39 de ani, și-au unit destinele.

Prima nuntă regală din Rusia după mai bine de un secol

Ceremonia a avut loc la catedrala Sfântul Isaac din fosta capitală imperială Sankt Petersburg, în prezența a zeci membri ai familiilor regale din Europa. Sute de oaspeți străini au călătorit în cel de-al doilea oraș al Rusiei pentru ceremonia creștin-ortodoxă, inclusiv regina Sofia a Spaniei, prințul Rudolph și prințesa Tilsim din Liechtenstein și fostul rege și fosta regină al Bulgariei.

ADVERTISEMENT

Lista celor 1.500 de oaspeți includea și alte nume importante precum Konstantin Malofeyev, un monarhist și miliardar apropiat de Kremlin, și purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova.

Înainte de nuntă, Romanov a spus că cuplul a ales să facă nunta la Sankt Petersburg, deoarece a fost primul loc din țară în care familia s-a întors la începutul anilor ’90.

ADVERTISEMENT

Născut la Madrid, Romanov este fiul Marii Ducese Maria Vladimirovna Romanova, auto-proclamată moștenitoare a tronului imperial al Rusiei. Ea este nepoata marelui duce Kirill, un văr al lui Nicolae al II-lea, ultimul țar rus care a fost executat împreună cu soția sa Alexandra și cinci copii de către bolșevici în 1918.

Ultima nuntă a unui moștenitor al Romanovilor care a avut loc în Rusia a fost cea a lui Nicolae al II-lea și Alexandra, acum 127 de ani.

ADVERTISEMENT

Înmormântați după executarea lor într-un loc mult timp secret de autoritățile sovietice, trupurile lor și ale copiilor lor au fost transferate în 1998 la Catedrala Petru și Pavel din Sankt Petersburg.

Familia a fost canonizată de Biserica Ortodoxă în 2000 ca martiri.

Vladimir Putin nu intenționează să-i felicite pe însurăței

Marele Duce George Mihailovici Romanov, care a absolvit Oxford și și-a petrecut o mare parte din viață în Franța, a cunoscut-o pe Rebecca Virginia Bettarini la Bruxelles, unde a lucrat în Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

Bettarini s-a convertit la credința ortodoxă anul trecut și a luat numele de Victoria Romanovna. Pe rochia ei de mireasă a fost brodat în aur blazonul Imperiului Rus.

Cuplul s-a mutat în Rusia în urmă cu trei ani, stabilindu-se mai întâi în suburbiile Moscovei înainte de a se muta în centrul orașului de lângă Kremlin.

Romanov lucrează acum la mai multe proiecte de caritate.

El a spus că crede că regii europeni și ruși ar putea ajuta Moscova și Occidentul să-și remedieze legăturile. „Cred că putem fi ambasadori ai bunăvoinței”.

Dar purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a respins vineri ideea că Romanov va deveni un jucător în viața politică rusă.

“Președintele nu intenționează să-i felicite pe proaspăt căsătoriți”, a declarat Dmitri Peskov reporterilor, potrivit AFP. „Această căsătorie nu aparține în niciun fel pe agenda noastră”.

ADVERTISEMENT
Tags: