ADVERTISEMENT
News

Otrava care a omorât doi copii in Iași a făcut zeci de victime în Timișoara, într-un bloc de locuințe

Autor: Flaviu Popa | 27.08.2020 | 19:55
Otrava care a omorât doi copii in Iași a făcut zeci de victime în Timișoara, într-un bloc de locuințe
Mai mulți oameni au ajuns la spital în urma unei deratizări. Sursa foto - facebook

Cei doi copii din Iași care au murit în urmă cu câteva zile după ce mama lor a folosit otravă de șobolani în casă nu sunt singurele victime ale acestui tip de otravă.

ADVERTISEMENT

Substanța care le-a provocat moartea micuților a intoxicat anul trecut un întreg bloc de locatari din Timișoara, în urma unei dezinsecții.

Inițial, medicii credeau că cei doi micuți ar fi murit după ce au mâncat struguri stropiți cu un insecticid puternic, însă de vină e o otravă pentru șobolani împrăștiată de mamă în încăpere.

ADVERTISEMENT

Otrava de șobolani, principala cauză a morții pentru doi frați din Iași

Substanța responsabilă de decesul celor doi copii e fosfura de aluminiu, o substanță toxică ce a provocat o tragedie în Timișoara în noiembrie 2019.

Zeci de persoane au fost intoxicate atunci în ceea ce presa a numit „Blocul morții” din Timișoara. Doi copii, de 3 și 10 ani, au murit în acel moment alături de mama lor în vârstă de 29 de ani, în urma unei operațiuni de deratizare.

ADVERTISEMENT

Conform Pro TV, fosfura de aluminiu eliberează un gaz de fosfură când intră în contact cu umiditatea sau cu acidul clorhidric din stomac, fiind mortal pentru oameni și pentru animale.

Substanța provoacă efecte toxice care afectează inima, plămânii, ficatul, rinichii și duce la tulburări de ritm cardiac, acidoză și edem pulmonar.

ADVERTISEMENT

Medicii legiști au stabilit cu certitudine că cei doi copii din Iași nu au murit de la struguri stropiți cu chimicale ci de la vaporii emanați de otrava de șobolani.

Femeia va fi cercetată pentru ucidere din culpă, fiind cea care a pus otravă în camera acestora, un gest pe care acum îl regretă.

ADVERTISEMENT

De altfel, cu toate că femeia era sigură că cei mici au murit de la struguri, un expert în domeniu a desființat această teorie și a anunțat, înainte ca medicii legiști să tragă concluzia, că cei doi copii au murit din cauza unei substanțe toxice.

Insecticidele pot fi toxice, dacă stropești azi și mănânci mâine, poți avea reacții adverse, dar nu să mori. E dubioasă situația celor doi copii. Pentru a se ajunge la deces ar trebui să fie otravă. Poate s-au folosit substanțe pentru eliminarea gândacului de Colorado, care sunt mai periculoase, s-au s-a dat cu o substanță de care a auzit de la cineva, după ureche”, declara expertul Ilie Ciomaga.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!