Sport

Otto Hindrich l-a dat afară pe Letica de la CFR Cluj! Ce se întâmplă cu Cristiano. Exclusiv

Otto Hindrich este revelația primei părți a sezonului pentru CFR Cluj! Evoluțiile goalkeeper-ului, în vârstă de 19 ani, au produs mai multe schimbări în lotul campioanei României.
19.12.2021 | 15:13
Otto Hindrich la dat afara pe Letica de la CFR Cluj Ce se intampla cu Cristiano Exclusiv
Otto Hindrich l-a dat afară pe Karlo Letica de la CFR. Și Cristiano Figueiredo e pe picior de plecare
ADVERTISEMENT

Otto Hindrich este un produs al academiei CFR-ului. Acesta a fost adus la prima echipă în iunie 2020. Ulterior, a fost împrumutat, pentru un sezon, la SSU Poli Timișoara. Iar, în vara acestui an, a revenit la campioana României, unde are evoluții foarte bune.

Otto Hindrich l-a dat afară pe Letica de la CFR

Otto Hindrich a bifat șapte partide în acest sezon pentru CFR, iar, în șase dintre acestea, nu a primit niciun gol. Evoluțiile foarte bune i-au adus tot mai multe minute în poarta campioanei României, motiv pentru care, din informațiile FANATIK, CFR a renunțat la goalkeeper-ul Karlo Letica, adus în această toamnă de Club Brugge. Croatul avea contract până în iarnă, cu opțiune de prelungire. Însă, nu a prins niciun minut în tricoul ardelenilor, astfel că CFR a decis să nu prelungească înțelegerea cu Letica, care deja a părăsit Clujul.

ADVERTISEMENT

Cristiano Figueiredo este altă „victimă” a evoluțiilor lui Otto Hindrich. Situația portarului portughez, adus în această toamnă de la Hermannstadt, este incertă la campioana României. Conducerea ardelenilor plănuiește să-l împrumute pe acesta, dacă nu va accepta rezilierea contractului.

Totuși, CFR Cluj ar putea să mai aducă un portar, în această iarnă, deoarece mai nou rezerva Cristi Bălgrădean va intra în ultimele șase luni de contract.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, „malaxor” de portari

Postul de portar este unul fix într-o echipă de fotbal, motiv pentru care jucătorul dintre buturi nu este schimbat prea des. Însă, această regulă nu este valabilă și pentru CFR Cluj, care, în acest sezon, a utilizat nu mai puțin de patru portari.

Campioana României a început sezonul cu Giedrius Arlauskis în poartă. Însă, goalkeeper-ul lituanian s-a despărțit de gruparea din Gruia, în această toamnă, din cauza unor neînțelegeri cu conducerea.

ADVERTISEMENT

Astfel că postul de titular i-a fost oferit lui Cristi Bălgrădean. Doar că, evoluțiile mai puțin bune, din ultima perioadă, ale portarului adus de la FCSB, l-au determinat pe Dan Petrescu să-i dea șanse tânărului Otto Hindrich.

Deși are o vârstă fragedă, Hindrich a oferit siguranță în poarta CFR-ului, motiv pentru care „Bursucul” a decis să-l titularizeze. Pe lângă evoluțiile bune, un plus pentru Hindrich este vârsta, care îl face eligil pentru regula U21.

ADVERTISEMENT

De-a lungul sezonului, CFR l-a mai utilizat, în poartă, pe Cristiano Figueiredo, care a bifat două partide. Trupa ardeleană l-a mai avut în lot pe Karlo Letica, un portar cu experiență, care a trecut pe la echipe importante, precum Club Brugge sau Sampdoria. Numai că goalkeeper-ul croat nu a prins niciun meci în teren pentru CFR.

Otto Hindrich, scandal cu Alex Chipciu

Otto Hindrich a fost implicat într-un scandal „monstru” cu Alex Chipciu. S-a întâmplat în luna august, la antrenamentul dinaintea primei manșe cu Young Boys Berna, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

La acel moment, FANATIK a relatat cele întâmplate la antrenamentul cu pricina. În timpul unui 5 contra 2, Otto Hindrich l-a lovit cu mingea în faţă pe Alex Chipciu. Faza nu l-a deranjat pe mijlocaș, însă s-a înfuriat la culme în momentul în care Hindrich a făcut o glumă la adresa sa, spunându-i: „Hai, scuipă valva”.

Chipciu a sărit la tânărul portar, întrebându-l cum își permite să facă o astfel de glumă. Ulterior, mijlocașul a părăsit antrenamentul, însă fără să-i ceară permisiunea antrenorului de la acel moment, Marius Șumudică.

În urma acestui scandal, antrenorul l-a exclus și trmis pe Alex Chipciu la echipa a doua, însă, ulterior, acesta a fost reprimit în lotul primei echipe.

Evoluțiile portarilor de la CFR Cluj, în acest sezon

ADVERTISEMENT