ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ouă cu slănină la națională! Un fost internațional acuză „metehnele” din cantonamentul tricolorilor

Autor: Alexandru Năstase | 09.02.2019 | 10:20
Maximilian Nicu a fost chemat în 2009 în premieră la echipa națională

Ouă cu slănină la echipa națională! Acestea sunt acuzele unui fost internațional. Max Nicu arată cu degetul „metehnele” din cantonamentul tricolorilor, deși a prins numai trei jocuri alături de ei. Obișnuit cu rigorile fotbalului din Germania pentru Nicu primul contact cu naționala a fost unul destul de dur. Mijlocașul le recunoaște calitățile jucătorilor români, dar spune că aceștia au câteva minusuri importante.

ADVERTISEMENT

Când am fost la naţională, cina era la ora 18 şi jumătate, iar jucătorii veneau cu 5-10  minute mai târziu. Mâncarea era adecvată pentru jucatori, dar câţiva dintre ei comandau bucătarului ouă cu slănină. Asta se vedea pe teren. Aşa ceva în Germania nu se întâmplă. Fotbaliştii români sunt consideraţi ca fiind foarte buni din punct de vedere tehnic, dar au probleme cu mentalitatea şi profesionalismul, a declarat Max Nicu pentru  Pro Sport

Un fost internațional acuză „metehnele” din cantonamentul tricolorilor Maximilian Nicu,Florin Costea,Bogdan Lobont.
Maximilian Nicu în timpul unui antrenament al echipei naționale

Un fost internațional acuză „metehnele” din cantonamentul tricolorilor

Maximilian Nicu a fost chemat la prima reprezentativă de Victor Pițurcă și Răzvan Lucescu în 2009. După plecarea de la națională a actualului antrenor al grecilor de la PAOK, Nicu nu a mai prins niciun joc sub tricolor. De două ori a evoluat mijlocașul în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2010 și o dată într-un joc amical cu Ungaria.

ADVERTISEMENT

Nicu s-a născut în Germania, la Priem am Chiemsee, dar a acceptat să joace pentru naționala României după ce a solicitat pașaport în 2009. Cetățenia a primit-o câteva luni mai târziu și la distanță de numai câteva zile avea să vină și convocarea la echipa națională. Austria a fost primul adversar pe care l-a întâlnit Max Nicu în calitate de jucător al României. De-a lungul timpului, mijlocașul a acceptat să evolueze și pentru Universitatea Cluj. Nu a stat prea mult timp în fotbalul românesc și după numai șase luni de zile a plecat în Cipru, la Aris Limassol.

  • 2017 – 2018 este sezonul la capătul căruia Max Nicu s-a retras din fotbal
ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!