Stiri de ultima ora

Ouăle şi-au dublat preţul! ”Acum este un puseu pe piaţă generat de scandalul Fipronil”

După ce s-a scumpit untul, acum a venit rândul ouălelor care şi-au dublat preţul, iar creşterea va continua până la sfârşitul anului.
11.11.2017 | 13:43
Ouăle şi-au dublat preţul! ”Acum este un puseu pe piaţă generat de scandalul Fipronil”
ADVERTISEMENT

Marii producători avertizează că scumpirea nu se opreşte aici, iar până la Crăciun preţul ouălelor va creşte cu încă 60%. Lipsa ouălor timp de câteva săptămâni a fost o problema în marile lanţuri comeciale, dar şi în magazinele mici.

”Acum e un puseu pe piaţă generat de condiţiile care s-au creat la nivel european. În foarte multe ferme din Europa producătoare de ouă din Olanda, din Franţa, din Belgia, datorită scandalului Fipronil, foarte multe efective au dispărut, au intrat în asanare spaţiile respective şi acum, oferta fiind mai mică evident că piaţa a reacţionat în mod natural”, a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Ouăle s-au scumpit din cauza răcirii vremii

De la începutul lunii noiembrie, preţul ouălor a crescut chiar şi cu 50% în magazine, producătorii punând această situaţie pe seama unei scăderi a producţiei odată cu răcirea vremii, dar şi pe seama crizei de pe piaţa europeană.

ADVERTISEMENT

Un număr de 40 de ţări din întreaga lume au fost afectate de scandalul ouălor contaminate cu substanţa Fipronil, printre acestea numărându-se şi 24 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Un ou a ajuns să coste în acest moment un leu.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria STIRI DE ULTIMA ORA
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri