News

OUG pentru creșterea alocațiilor pentru copii intră marți în plenul Senatului. Când va avea loc prima majorare

10.08.2020 | 19:41
OUG pentru cresterea alocatiilor pentru copii intra marti in plenul Senatului Cand va avea loc prima majorare
ADVERTISEMENT

Comisia pentru muncă va da marți un raport pe OUG pentru creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii. Proiectul ar trebui sa intre marți în plenul Senatului.

Comisia pentru muncă a Senatului are marţi, ora 10.00, o şedinţă pentru a prezenta un raport pe proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

ADVERTISEMENT

Ordonanța de urgență ar putea intra la vot, sub rezerva primirii raportului.

OUG pentru creșterea alocațiilor. Când are loc plenul Senatului.

Biroul permanent al Senatului a stabilit luni că plenul va avea loc marţi, ora 14.00.

Ordonanța a creat multe discuții în ultimele săptămâni. Pe 30 iulie, preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a afirmat că aceasta  ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede o creştere etapizată a alocaţiilor pentru copii este „o altă ipocrizie marca PNL”.

Cazanciuc a afirmat ulterior că rămâne de văzut dacă va fi respectat angajamentul iniţial şi anume dublarea alocaţiilor pentru copii.

ADVERTISEMENT

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că această ar reprezenta de fapt o tăiere cu 80 la sută a alocaţiilor şi nu o majorare a acestora cu 20 la sută. Liderul interimar al PSD a precizat că partidul pe care îl conduce vrea ca legile să fie respectate și alocaţiile să fie dublate.

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern din 29 iulie, că la 1 septembrie, copiii vor primi mărite alocaţiile corespunzătoare lunii august.

ADVERTISEMENT

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei.  Cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor încasa 369 de lei. În 2021 şi 2022 sunt prevăzute alte patru creșteri cu câte 20 la sută.

Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii se află în procedură de urgenţă în Parlament, iar Senatul este prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

ADVERTISEMENT