News

OUG privind plafonarea prețurilor din energie va fi modificată. Ciolacu: ”Nu pot să îți cer să faci economie şi să beneficiezi de ea peste 12 luni”

Marcel Ciolacu anunță că Ordonanța de Urgență (OUG) privind plafonarea prețurilor din energie va fi modificată. Ce îl nemulțumește pe liderul PSD.
20.09.2022 | 15:32
OUG privind plafonarea preturilor din energie va fi modificata Ciolacu Nu pot sa iti cer sa faci economie si sa beneficiezi de ea peste 12 luni
ADVERTISEMENT

Liderii coaliției duc în această perioadă demersuri importante pentru a aduce modificări la Ordonanța de Urgență (OUG) din energie.

Ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor din energie va fi modificată. Explicațiile liderului PSD, Marcel Ciolacu

La începutul acestei luni, Executivul a modificat Ordonanța pentru plafonarea prețurilor la energie electrică pentru a veni în sprijinul românilor.

ADVERTISEMENT

Între timp, OUG a intrat la dezbatere în Parlamentul României. Atât social-democrații, cât și premierul Nicolae Ciucă au recunoscut că aceasta are ”scăpări majore”.

Marcel Ciolacu a explicat, marți, ce modificări trebuie aduse acestui act normativ. Politicianul spune că, după ce OUG va trece prin Parlament, vor beneficia de plafonare și instituţiile de cult, serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar şi companiile de transport.

ADVERTISEMENT

”Plafonul este în discuţie în acest moment în coaliţie. Au fost mai multe propuneri. Nu le reţin pe cele ale ministrului Energiei. Aşteptăm să luăm o decizie finală. Ordonanţa pe energie se află în acest moment la prima cameră sesizată, la Senat. Săptămâna viitoare va fi dat raportul.

Deja am convenit modificări pentru instituţiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar şi pentru companiile de transport.

ADVERTISEMENT

Mai avem şi discuţia privind faptul că fabricile de medicamente generice au un preţ plafonat la medicamente. Dacă nu intervenim, în acel moment acele medicamente dispar de pe piaţa din România. Cred că nu ne dorim acest lucru”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu, despre modul de raportare al plafonării: ”Nu pot să îți cer să faci economie şi să beneficiezi de ea peste 12 luni”

Șeful social-democraților a mai spus că plafonul pentru consumul de energie electrică trebuie să fie în timp real.

ADVERTISEMENT

”Am văzut, au venit mai multe variante. Aşteptăm, prin Secretariatul General al Guvernului. Din punctul nostru de vedere, totul se raportează în timp real.

Nu pot să îţi cer să faci economie şi tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens”, a mai declarat Marcel Ciolacu, marți, la Parlament.

În ceea ce privește prelungirea subvenţionării preţului la pompă cu 50 de bani, Ciolacu a spus că aceasta rămâne în vigoare până la sfârșitul anului, atât pentru motorină, cât și pentru benzină.

ADVERTISEMENT