Fotbal international

A fugit şi acum plăteşte. Ce a decis să facă Borussia Dortmund în cazul Dembele

UPDATE 13 august / Ousmane Dembele are noi probleme la Borussia Dortmund după ce nu s-a prezentat la antrenamentele echipei. Oficialii clubului german au anunţat duminică faptul că fotbalistul...
13.08.2017 | 11:36
A fugit si acum plateste Ce a decis sa faca Borussia Dortmund in cazul Dembele

UPDATE 13 august / Ousmane Dembele are noi probleme la Borussia Dortmund după ce nu s-a prezentat la antrenamentele echipei. Oficialii clubului german au anunţat duminică faptul că fotbalistul francez va fi suspendat pe o perioadă nedeterminată. Atacantul de 20 de ani se va pregăti cu echipa secundă a clubului. Conducătorii clubului au anunţat că prioritar ăn acest moment este pregătirea echipei pentru noul sezon de Bundesliga.

UPDATE / Francezii de la Le Parisien au anunţat că FC Barcelona şi Borussia Dortmund au ajuns la cord pentru transferul lui Ousmane Dembele. Conform ziarului parizian, catalanii urmează să plăteasca 130 de milioane de euro în schimbul atacantului de 20 de ani. Acesta va semna un contract pe 5 ani şi va primi un salariu stagional de 10 milioane de euro.

Ousmane Dembele a lipsit joi la antrenamentele celor de la Borussia Dortmund, antrenorul echipei declarând că nu ştie care este motivul absenţei jucătorului. “Dembele nu a venit la antrenament astăzi. Nu ştim de ce. Am încercat să îl contactăm, dar fără succes. Sperăm că nu a păţit ceva”, a declarat Peter Bosz, antrenorul celor de la Borussia Dortmund.

FC Barcelona a anunţat zilele trecute că poartă tratative avansate cu Borussia Dortmund pentru transferul atacantului francez Ousmane Dembele, pentru a umple golul lăsat de plecarea la PSG a brazilianului Neymar. Clubul german a fixat însă preţul jucătorului de 20 de ani la o sumă uriaşă, 150 de milioane de euro. O sumă greu de înţeles, dar care a fost justificată de către Borussia prin faptul că din transfer ar urma ca 25 la sută din valoarea transferului să ajungă la echipa franceză de primă ligă Rennes, de unde a fost adus la Dortmund.

Borussia Dortmund ştie că nu are şanse să-şi păstreze jucătorul şi de aceea încearcă să obţină o sumă care să-i permită să poată apoi să achiţioneze cel puţin un jucător de acelaşi profil şi valoare, deşi cluburile germane nu excelează, cu excepţia lui Bayern, în a achita sume exorbitante pe transferuri de jucători. La acest capitol Bayern e pe primul loc, dar cu o sumă modestă în comparaţie cu alte mari cluburi, 50 de milioane.

Ousmane Dembele, soluţia de avarie pentru Mbappe

Barcelona trebuie însă să îşi facă serios griji dacă va reuşi să pună mâna pe Ousmane Dembele, pentru că informaţiile de ultimă, oferite de presa spaniolă, demonstrează că echipa catalană are un serios contracandidat pentru jucătorul francez,  tocmai rivalul de moarte Real Madrid, care este şi dispus să plătească suma de 150 de milioane euro, în timp ce şefii Barcelonei au decis să meargă la negocieri, dar să anunţe că nu vor oferi mai mult de 120.

De ce a apărut Real Madrid brusc pe fir pentru Ousmane Dembele? Pentru că echipa campioană a Spaniei şi a Europei a aflat că principala ţintă, Kylian Mbappe, este foarte aproape de a pleca de la Monte Carlo, dar nu pe Santiago Bernabeu, ci la Paris, pentru a fi coleg cu Neymar. Şi în aceste condiţii s-au reorientat rapid înspre Ousmane Dembele şi sunt acum în pole position pentru jucătorul de la Dortmund.

Tags: