Sport

S-a dat startul primelor amenzi la Barcelona! Ousmane Dembele, sancționat de Xavi pentru că a întârziat trei minute

Ousmane Dembele nu se dezminte. Francezul a încălcat una dintre cele mai importante reguli ale lui Xavi și a fost amendat drastic de noul antrenor al Barcelonei.
13.11.2021 | 11:00
Sa dat startul primelor amenzi la Barcelona Ousmane Dembele sanctionat de Xavi pentru ca a intarziat trei minute
ADVERTISEMENT

Nu e de joacă cu Xavi Hernandez. A ntrenorul în vârstă de 41 de ani a instaurat un set de reguli odată cu venirea la Barcelona. Cine nu se conformează regulamentului impus de noul tehnician poate fi amendat chiar și cu câteva mii de euro.

Acest set de reguli cuprinde tot ceea ce înseamnă viața fotbaliștilor blaugrana, atât pe teren, cât și în afara lui. „Extratereștrii” n-au voie să nu respecte programul stabilit al echipei, să piardă nopțile sau să aducă prejudicii grave de imagine clubului. Toți cei care se abat de la acest regulament vor primi amenzi drastice.

ADVERTISEMENT

Primul care a comis-o în mandatul lui Xavi a fost nimeni altul decât Ousmane Dembele. Atacantul în vârstă de 24 de ani a întârziat la antrenamentul de vineri, 12 noiembrie. În regulament este precizat că fotbaliștii trebuie să fie prezenți la bază la ora 08:30 dimineața, chiar dacă ședința de pregătire ia startul la ora 10:00.

Ousmane Dembele a fost amendat de Xavi pentru că a întârziat la antrenamentul Barcelonei

Conform ESPN, citat de cotidianul Marca, Dembele a ajuns cu trei minute mai târziu, la ora 08:33, și a devenit primul jucător amendat în era Xavi. Noul tehnician al catalanilor pare să urmeze exemplul lui Luis Enrique, ultimul antrenor care a adus Liga Campionilor pe Camp Nou și care, la fel, nu tolera abaterile de la regulament.

ADVERTISEMENT

Xavi Hernandez vrea să fie chiar el un exemplu pentru fotbaliștii Barcelonei. Aceeași sursă susține că fostul mijlocaș a ajuns primul la baza de pregătire, la ora 07:52. Dintre fotbaliști, Ansu Fati a venit primul la antrenament.

Xavi continuă să bată astfel în continuare cu pumnul în masă la Barcelona. Recent, Gerard Pique s-a lovit și el de rigoarea noului antrenor, care nu l-a lăsat să participe la o emisiune televizată.

ADVERTISEMENT

Regulile impuse de Xavi. Amenzile pot ajunge la 6000 de euro

Potrivit AS, primele abateri se sancționează cu 100 de euro, iar apoi suma se dublează progresiv. Mai precis, cine nu respectă cu sfințenie regulile riscă să scoată din buzunar chiar și 6000 de euro, cum se întâmpla în mandatul lui Enrique.

  • Cu 48 de ore înaintea unui meci, jucătorii nu mai pot ajunge târziu acasă.
  • Activitățile extrasportive vor fi controlate chiar de Xavi. Nimeni nu va mai putea face călătorii personale în timpul sezonului. Nici măcar scurte, ca Pique, pentru afacerile sale.
  • Activitățile de risc interzise. „Adio, surf! Adio, biciclete electrice!”, anunță Mundo Deportivo. Din nou, veteranul Pique e vizat. Stoperul în vârstă de 34 de ani era văzut gonind cu o asemenea bicicletă rapidă.
ADVERTISEMENT

Când există ordine și disciplină, lucrurile merg bine. În caz contrar, totul se poate încheia prost”, a fost mesajul ferm transmis de Xavi Hernandez, la prima ședință de pregătire.

Cum vrea să joace noul antrenor al Barcelonei

Xavi a încercat să le redea speranța fanilor Barcelonei încă de la conferința de prezentare. Fostul număr 6 de pe Camp Nou a dezvăluit filozofia de joc pe care vrea să o implementeze în meciurile catalanilor.

„Când vă aud, mă înfior. Noi suntem Barca, cel mai bun club din lume. Trebuie să învingem, aici nu există egal sau înfrângere. Atac, spectacol, un joc de posesie, nu speculativ, cu mare presiune pe adversari, cu agresivitate și intensitate. Până la urmă, e ideea lui Cruyff. Primul apărător e atacantul și primul atacant e portarul”, le-a transmis Xavi fanilor blaugrana.

ADVERTISEMENT
Tags: