Sport

Ousmane Dembele, out de la EURO 2020! Ce sumă va încasa Barcelona, de la FIFA, pentru accidentarea atacantului

Ousmane Dembele a fost schimbat la doar 30 de minute după ce a intrat pe teren în minutul 57 al partidei cu Ungaria de la EURO 2020
23.06.2021 | 17:56
Ousmane Dembele out de la EURO 2020 Ce suma va incasa Barcelona de la FIFA pentru accidentarea atacantului
ADVERTISEMENT
23-06-2021
14:54

Barcelona va încasa zeci de mii de euro, pe zi, pentru accidentarea lui Ousmane Dembele

Barcelona câștigă bani de pe urma accidentării lui Ousmane Dembele, din timpul meciului Ungaria – Franța, de la EURO 2020.

Conform ”Programului de Protecție”, FIFA asigură compensații financiare cluburilor în cazul în care jucătorii acestora se accidentează în timpul partidelor echipelor naționale.

Mundo Deportivo anunță că Bacelona va încasa aproximativ 20.500 de euro pe zi, pe o perioadă de maximum un an. Clubul catalan a anunțat că Ousmane Dembele are probleme grave la tendonul bicepsului femural și că se impune o intervenție chirurgicală. Conform estimărilor medicilor fotbalistul va reveni pe teren abia peste patru luni.

22-06-2021
17:32
22-06-2021
16:05

Ousmane Dembele ratează startul noului sezon în La Liga și cupele europene

Ousmane Dembele s-a accidentat în meciul dintre Ungaria și Franța, scor 1-1, de la EURO 2020, la genunchi și va rata restul Turneului Final.

Atacantul de 24 de ani al Barcelonei a intrat pe teren în minutul 57, în locul mijlocașului lui Juventus, Adrien Rabiot, și a fost schimbat de Didier Deschamps în minutul 87.

Într-o declarație de presă oferită de Federația Franceză de Fotbal se precizează că din cauza accidentării din meciul cu Ungaria, atacantul va rata celelalte meciuri de la EURO 2020.

”Ousmane Dembele a fost supus unor examinări radiologice, duminică seara, la spitalul din Budapesta, iar rezultatele au relevat faptul că este necesară o intervenție chirurgicală. Fotbalistul nu va putea fi recuperat pentru următoarele meciuri de la EURO 2020”, se arată în comunicatul Federației Franceze de Fotbal.

Personalul medical al naționalei Franței a discutat cu cel al Barcelonei pentru a le aduce la cunoștință situația atacantului. Potrivit acelorași surse federale Ousmane Dembele va fi din nou apt de joc abia în luna decembrie.

Surpriză în „grupa morții” după ce Ungaria a încurcat campioana mondială Franța, iar Portugalia se poate distanța pe primul loc dacă va învinge Germania în partida care se va disputa de la ora 19:00. Cristiano Ronaldo ar putea veni la București pentru meciul din optimi.

Suporterii maghiari au creat din nou o atmosferă incredibilă pe stadionul Ferenc Puskas și i-a purtat pe jucători spre victorie, de care au fost foarte aproape. Ultrașii ungurilor au făcut show și pe străzile Budapestei înainte de meciul cu Franța, iar sărbătoarea va continua după meci.

ADVERTISEMENT

Ousmane Dembele, schimbat după doar 30 de minute cu Ungaria. Intrase pe teren în minutul 57

Atacantul de 24 de ani al Barcelonei a intrat pe teren în minutul 57 al meciului dintre Franța și Ungaria de la EURO 2020. Francezul a intrat în locul mijlocașului lui Juventus, Adrien Rabiot, însă a fost schimbat de Didier Deschamps în minutul 87.

La ieșirea de pe teren, jucătorul a acuzat ceva dureri la coapsă și a primit imediat îngrijiri medicale la marginea terenului. Cu toate astea, nu pare ceva grav, iar Dembele a părăsit terenul pe picioarele lui.

ADVERTISEMENT

În locul său a fost introdus pe teren Thomas Lemar, mijlocașul lui Atletico Madrid, însă „Les Bleus” nu a reușit să aducă victoria „Cocoșului Galic” și implicit calificarea în optimile Campionatului European.

Ousmane Dembele a avut mai multe probleme de-a lungul timpului cu accidentările

Ousmane Dembele este unul dintre cei mai ghinioști jucători din lume. De când a venit la Barcelona, atacantul a suferit nu mai puțin de zece accidentări, ultima cu câteva luni înainte de Campionatul European. Probabil din acest motiv jucătorul a fost schimbat, pentru a evita o accidentare mai gravă, știindu-se fragilitatea fotbalistului de origine africană.

ADVERTISEMENT

Singurul fotbalist care îl poate depăși pe Dembele la capitolul accidentări este Eden Hazard, care a avut și el un ghinion incredibil și a stat mai mult accidentat la Real Madrid. Dembele a ajuns la Barcelona în urmă cu patru ani, însă a jucat doar 118 meciuri, în timp ce Eden Hazard are 30 de meciuri în doi ani pe Bernabeu.

Ousmane Dembele a pierdut peste 80 de meciuri ale Barcelonei din cauza accidentărilor, care l-au ținut departe de gazon aproape 550 de zile! Vârful catalanilor a marcat doar 30 de goluri și nu a mai reușit niciodată să ajungă la nivelul pe care l-a arătat la Borussia Dortmund. Cu toate astea, Dembele are 24 de meciuri la naționala Franței, cu care a devenit campion mondial în 2018, reușind să marcheze însă doar patru goluri.

ADVERTISEMENT

Barcelona a încercat în mai multe rânduri să scape de Dembele

Deși s-a discutat foarte mult despre plecarea lui Ousmane Dembele de la Barcelona, mutarea nu s-a materializat nicodată, chiar dacă jucătorul a dorit să plece și a avut oferte de la Manchester United și din Serie A.

Motivul? Barcelona a cerut un preț uriaș pentru Dembele, peste 100 de milioane de euro! Atacantul francez este în acest moment evaluat de transfermarkt la „doar” 50 de milioane de euro.

„Campionul accidentărilor” ar fi fost dorit și de Juventus Torino, conform El Mundo Deportivo, dar și de Inter Milano. Conducerea clubului catalan chiar a negociat cu „nerazzuri” și ar fi acceptat să îl cedeze pe Dembele la schimb cu Lautaro Martinez, însă argentianul nu a fost de acord.

  • 10 accidentări grave a suferit Ousmane Dembele în doar 4 ani pe Camp Nou
ADVERTISEMENT
Tags: