Sport

Ousmane Dembele, prioritate pentru FC Barcelona. Contract special pentru a nu-l pierde gratis!

Dembele este o prioritate pentru Xaxi și FC Barcelona chiar dacă a fost mai mult accidentat. Xavi crede în el, dar i se pregătește un nou contract, cu clauze speciale, pentru a nu pleca gratis.
11.11.2021 | 07:21
Ousmane Dembele prioritate pentru FC Barcelona Contract special pentru a nul pierde gratis
ADVERTISEMENT

Xavi Hernández a spus tranșant, la momentul prezentării oficiale: ”Reînnoirea contractului lui Dembele este o prioritate”.  Tehnicianul crede în potențialul francezului. Și vrea să se apuce de treabă pentru a-l transforma în jucătorul pe care Barça l-a adus pentru o cifră record.

”Bine pregătit, poate fi cel mai bun fotbalist din lume pe poziția sa. Are calități excepționale. Este adevărat că trebuie să aibă și o mentalitate de învingător. Și rezultate. Dar, da, reînnoirea contractului său este o prioritate”, a precizat tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Xavi a luat măsuri pentru a evita accidentările repetate ale lui Dembele

Sigur, există o condiție pentru ca francezul să-și poată pune-n valoare calitățile. Să poată juca. Or accidentările repetate l-au împiedicat să o facă. Însă nu este doar problema sa. Iar Xavi a mutat deja pentru a schimba lucrurile. Producând deja o revoluție la nivelul departamentului medical și al preparatorilor fizici.

Statutul de prioritate al lui Dembele nu se rezumă însă doar la calitățile sale și la încerderea pe care i-o acordă Xavi. Contractul său trebuie prelungit până pe 30 iunie 2022. După, Barcelona îl poate pierde gratis pe jucătorul pentru care a plătit 105 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Formula Alemany pentru noul contract

Astfel, clubul catalan încearcă să găsească un echilibru între situația financiară delicată a clubului și o propunere atractivă pentru jucător. Și pare hotărâtă să apeleze la ”Formula Alemany”.

Mateu Alemany, director de fotbal al FC Barcelona, a folosit încă din perioada în care a lucrat la Mallorca și Valencia contracte cu clauze de performanță. Iar aceasta este varianta gândită și în cazul lui Dembele.

ADVERTISEMENT

Mai exact, se vizează reducerea sumei fixe, dar să plătească substanțial pentru clauze speciale. Între acestea, cel mai important, cel al numărului de partide jucate. Iar bonusurile să fie în măsură să echivaleze cu actualul acord în cazul în care Dembele este prezent pe teren. Iar cu cele de performanță personală suma să fie chiar majorată.

Ce este inovator?

Astfel de contracte sunt folosite în mai multe campionate. Și, vă întrebați probabil, care este caracterul inovator despre care vorbeam. Ei bine, Mateu Alemany a venit cu o soluție suplimentară. Valabilă și în cazul francezului.

ADVERTISEMENT

Astfel, nu se stabilește un număr de meciuri per sezon. Ci mai multe ”pachete”, pentru perioade distincte. Iar jucătorul își primește bonusul de fiecare dată când atinge un astfel de obiectiv.

O variantă care oferă situație win-win de ambele părți. Pentru că numărul de partide nu este egal în toate perioadele unei stagiuni. Și care permite jucătorului să-și atingă obiectivele dacă evoluează, iar clubului să beneficieze de serviciile sale. Sigur, dacă ele sunt dublate și de rezultate, suma crește. Dar și clubul beneficiază de performanțe.

Evident, ultimul cuvânt îi aparține jucătorului. Care ar putea solicita păstrarea actualei formule de contract. Barcelona ia în calcul și această opțiune și se gândește la prelungirea acordului pe un an. Ar evita să-l piardă gratis și ar exista timpul necesar pentru a negocia un nou acord. Ținând cont și de modul în care vor evolua lucrurile. Financiar, pentru catalani, dar și din punctul de vedere al prezenței efective și a prestațiilor francezului.

ADVERTISEMENT