Sport

Ousmane N’Doye, pregătit să revină în fotbalul românesc la aproape 44 de ani. Ce condiție a pus fosta vedetă a lui Dinamo

Senegalez Ousmane N’Doye va împlini în curând 44 de ani, dar mai vrea o ultimă provocare în fotbalul românesc. Fostul dinamovist a fost propus unei echipe de comună de un alt fotbalist cu ștate vechi în Liga 1.
22.01.2022 | 13:35
Ousmane NDoye pregatit sa revina in fotbalul romanesc la aproape 44 de ani Ce conditie a pus fosta vedeta a lui Dinamo
Ousmane Ndoye va împlini 44 de ani în luna martie, dar este pregătit pentru o nouă aventură în fotbalul românesc
ADVERTISEMENT

Fostul internațional senegalez Ousmane N’Doye s-a retras oficial în 2018, dar, în ciuda vârstei, va împlini 44 de ani în luna martie, este tentată să revină pe teren.

N’Doye a fost unul dintre cei mai iubiți fotbaliști care au activat de-a lungul vremii în Casa Pariurilor Liga 1 și a cucerit un trofeu – Supercupa României, cu ASA Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Cine încearcă să-l convingă pe Ousmane N’Doye să revină pe teren și în ce condiții

În comuna 1 Decembrie, situată la doar 19 kilometri de București, activează clubul de fotbal cu același nume. Departe de performanțele din anii ’90 când echipa evolua în eșalonul secund al țării, autoritățile locale continuă să susțină ”Sportul rege”.

FC 1 Decembrie activează în Liga a 5-a Ilfov și dacă până acum era doar una dintre competitoare, situația s-ar putea schimba radical în această primăvară. Gaston Mendy, fost atacant la Farul Constanța, ”U” Cluj, Petrolul Ploiești, rapid, sau Dunărea Călărași, a fost legitimat la micuța grupare ilfoveană.

ADVERTISEMENT

Senegalezul nu merge cu mâna goală, ci a promis că-l va convinge și pe mult mai celebrul său conațional, Ousmane N’Doye, să încalțe iar ghetele de fotbal. Există, însă, o condiție pe care administratorii clubului din 1 Decembrie trebuie să le-o satisfacă celor două ”vedete”.

”În atac pot să anunț o mare surpriză – fostul jucător al Dunării Călărași, senegalezul Gaston Mendy, m-a anunțat că vrea să vină să joace la noi. El s-a căsătorit cu o fată din comuna noastră și și-a stabilit domiciliul aici.

ADVERTISEMENT

Mendy mi-a promis că-mi mai aduce și alți jucători, chiar și pe Ousmane N’Doye, compatriotul său. Există, totuși, o problemă – nu prea vrea să joace în meciurile din deplasare, considerând că terenurile nu sunt cele mai bune și există pericolul să se accidenteze”, a declarat Paul Mihai, președintele FC 1 Decembrie, pentru ilfovsport.ro.

Ousmane N’Doye și Gaston Mendy, doi fotbaliști cu 300 de meciuri în Liga 1

Pentru iubitorii de fotbal din România, Gaston Mendy și Ousmane N’Doye sunt doi fotbaliști extrem de iubiți. Primul a ajuns în țara noastră în 2007, la Farul Constanța, pentru care a evoluat vreme de trei sezoane. A urmat Universitatea Cluj, Petrolul, Rapid și Dunărea Călărași, cu o scurtă aventură în Cehia la Mlada Boleslav.

ADVERTISEMENT

Deși a evoluat pe poziția de atacant, Mendy a fost unul dintre cei mai puțini productivi fotbaliști ofensiv, marcând doar 5 (!) goluri în meciurile oficiale.

Mult mai cunoscut este Ousmane N’Doye. Fostul internațional senegalez a semnat cu FC Vaslui în 2008, dar s-a remarcat câteva luni mai târziu la Dinamo, echipă al cărui fan s-a declarat pe viață.

Astra, Săgeata Năvodari, ASA Târgu Mureș și CSM Deva sunt celelalte echipe din CV-ul lui Ousmane N’Doye, care a cucerit și un trofeu în România – Supercupa cu ASA Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT