Fotbal intern

Ousmane Viera, nicio suspendare după faultul violent asupra lui Ianis Hagi! Căpitanul lui Sepsi va juca etapa viitoare. EXCLUSIV

23.02.2019 | 13:40
Ousmane Viera nu va primi nicio etapă de suspendare după faultul violent pe care l-a făcut asupra lui Ianis Hagi

Fundașul ivorian Ousmane Viera nu va primi nicio etapă de suspendare după faultul violent pe care l-a făcut asupra lui Ianis Hagi în meciul Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Viitorul, din etapa cu numărul 25 a Ligii 1 Betano. Deși genunchiul decarului oaspeților era plin de sânge, fundașul gazdelor a scăpat fără niciun avertisment din partea arbitrului Marcel Bîrsan.

Intrarea fundașului de la Sepsi Sfântu Gheorghe a fost criticată vehement de oamenii din fotbal, iar Gică Hagi a afirmat că Ousmane Viera a vrut să-i rupă piciorul fiului său. Arbitrul Marcel Bârsan nu numai că nu a acordat niciun fel de cartonaș, dar nu a dat nici măcar fault după intrarea criminală.

Așa arată genunchiul lui Ianis Hagi după intrarea lui Ousmane Viera
Așa arată genunchiul lui Ianis Hagi după intrarea lui Ousmane Viera

Ousmane Viera nu va fi suspendat după faultul violent asupra lui Ianis Hagi

FANATIK a aflat că Ousmane Viera nu va fi suspendat după faultul violent asupra lui Ianis Hagi din meciul de la Sfântu Gheorghe. Deși oamenii din fotbal au spus că ivorianul ar trebui sancționat după această intrare, acest lucru este practic imposibil deoarece în România nu este admisă proba video.

Comisia de Disciplină a FRF poate interveni și schimba deciziile de pe teren ale arbitrului doar în două cazuri: dacă arbitrul greşeşte şi dă un cartonaş galben sau roşu unui alt jucător, nu celui care a faultat și pentru faulturi sau intervenţii dure care nu intră în aria vizuală a arbitrului. În acest caz, Ousmane Viera nu va fi suspendat și va pute afi pe teren la întâlnirea CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe, din ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1 Betano.

Prezent în studionul Digi Sport, antrenorul echipei Rapid, Daniel Pancu, a avut o reacție foarte dură după faultul comis de fundașul ivorian: ”A fost o intrare de Evul Mediu. Viera trebuie suspendat foarte mult timp după această intrare”. Rămâne de văzut dacă Marcel  Bârsan va fi oprit de la delegări de Comisia Centrală a Arbitrilor.