Sport

Ovidiu Burcă, dezamăgit de campania de transferuri de la Dinamo. ”Ar fi o surpriză cu lotul actual de juniori să se califice în play-off”

Dinamo a transferat 7 jucători în această vară. Fostul antrenor al echipei, Ovidiu Burcă nu crede că strategia oficialilor clubului este una care va putea duce echipa în playoff.
08.07.2024 | 23:41
Ovidiu Burca dezamagit de campania de transferuri de la Dinamo Ar fi o surpriza cu lotul actual de juniori sa se califice in playoff
Ovidiu Burcă nu e impresionat de transferurile realizate de Dinamo
ADVERTISEMENT

”Câinii roșii” se pregătesc de noul sezon de Superligă. Fanii celor de la Dinamo speră ca echipa să aibă o stagiune mult mai bună decât precedenta, pentru a scăpa de emoțiile retrogradării. Fostul antrenor al bucureștenilor nu este impresionat însă de campania de transferuri.

Ovidiu Burcă nu e impresionat de transferurile realizate de Dinamo

Oficialii de la Dinamo au luat decizia de a aduce la echipă jucători tineri, de potențial. Ovidiu Burcă, fostul antrenor al ”câinilor”, a declarat că se aștepta la niște transferuri mult mai spectaculoase și nu crede că Dinamo va reuși să obțină calificarea în playoff.

ADVERTISEMENT

„Din punctul de vedere al transferurilor, nu mi se pare nimic spectaculos. Este o idee bună faptul că se încearcă repatrierea unor tineri plecați să-și încerce norocul afară. Mă rog, după modelul Dennis Politic, pe care noi l-am adus din Anglia. Probabil se încearcă aceeași rețetă.

Totuși, cei care au venit vara asta sunt jucători mult mai tineri decât era Politic. El făcuse un sezon în liga a 3-a din Anglia, ceea ce nu e ușor. Acum au venit jucători un pic mai tineri, care nu au nimic în spate. În afară de Cîrjan, spun.

ADVERTISEMENT

În afară de Cîrjan, spun. Sunt tineri, sunt de perspectivă. Când afirmi că vrei play-off-ul, nu știu dacă strategia… Mi-e destul de greu să cred că pot face surpriza asta. Ar fi o surpriză, dacă mă întrebați, cu lotul actual de juniori să se califice în play-off”, a explicat fostul antrenor de la Dinamo București.

Ovidiu Burcă a analizat venirea lui Raul Opruț (26 de ani) la Dinamo. Antrenorul îl consideră un fotbalist de perspectivă, însă a ținut să puncteze faptul că până în acest moment nu a evoluat la echipe de prestigiu.

ADVERTISEMENT

„Opruț e un jucător interesant, dar un jucător care a evoluat la Hermannstadt. Cu tot respectul, Dinamo înseamnă altceva. Presiunea pe care o ai la Dinamo este mult mai mare, rămâne de văzut în continuare dacă se va adapta. Gândiți-vă că a plecat în Belgia și nu la una dintre echipele cele mai importante, fără să se impună”, a mai spus Ovidiu Burcă, conform Playsport.

Ce transferuri a făcut Dinamo în această vară

Veniri: Kennedy Boateng (fundaș central), Raul Opruț (fundaș stânga), Cătălin Cîrjan (mijlocaș ofensiv), Adrian Caragea (atacant), Răzvan Pașcalău (fundaș central), Raul Rotund (mijlocaș) și Alexandru Roșca (portar).

ADVERTISEMENT

Plecări: Goncalo Gregorio, Dorain Railean, Christian Ilic, Dani Iglesias, Denis Oncescu, Neluț Roșu, Alexandru Stoian, Darko Velkovski, Edgar Ie, Quentin Bena, Ricardo Grigore, Gabriel Moura, Răzvan Began, Valentin Borcea Deniz Giafer și David Irimia.

Dinamo București va avea parte de un adversar extrem de complicat în primul meci din noul sezon. ”Câinii roșii” se vor deplasa la Cluj pentru duelul cu CFR. În etapa secundă, bucureștenii vor juca pe teren propriu împotriva celor de la Petrolul Ploiești. Meciul cu FCSB este programat în etapa a 13-a.

ADVERTISEMENT