Sport

Ovidiu Burcă i-a stabilit soarta lui Vali Lazăr la Dinamo: „Am principii şi valori de la care nu mă abat”

Dinamo este un capitol încheiat pentru Vali Lazăr, lucru confirmat și de antrenorul Ovidiu Burcă înaintea meciului de joi cu CSM Slatina din Liga 2 Casa Pariurilor.
26.10.2022 | 13:56
Ovidiu Burca ia stabilit soarta lui Vali Lazar la Dinamo Am principii si valori de la care nu ma abat
Ovidiu Burcă e ferm: nu se va mai baza la Dinamo pe serviciile lui Vali lazăr. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dinamo deschide joi etapa a 12-a din Liga 2 Casa Pariurilor contra lui CSM Slatina. Înaintea acestui meci, tehnicianul Ovidiu Burcă a susținut o conferință de presă, în care a lămurit mai multe aspecte, inclusiv situația vedetei Vali Lazăr.

Ovidiu Burcă spune că Vali Lazăr nu mai are loc la Dinamo: „Din punct de vedere sportiv nu mă mai bazez pe el”

La începutul acestei luni, înaintea partidei de campionat cu Unirea Slobozia, o știre-șoc răzbătea din tabăra lui Dinamo: Vali Lazăr a fost exclus din lot de antrenorul Ovidiu Burcă, informația fiind prezentată în eclusivitate de FANATIK. Decizia tehnicianului a venit ca urmare a faptului că era nemulțumit de atitudinea pe care Lazăr o avea la antrenamente, dar și de prestațiile acestuia din partidele oficiale.

ADVERTISEMENT

Acum, la trei săptămâni de la acea hotărâre drastică, Ovidiu Burcă a reconfirmat că nu mai e cale de întoarcere, iar Vali Lazăr trebuie să-și facă bagajele.

„Eu i-am transmis lui Vali Lazăr încă de acum 3-4 săptămâni că din punct de vedere sportiv nu mă mai bazez pe el. Rămâne să găsească o soluţie cei din conducere. Eu nu dau jucători afară, nu reziliez contracte. Eu nu am nicio listă neagră, doar nişte principii şi valori de la care nu mă abat. Jucătorii ştiu foarte bine care sunt”, a spus Ovidiu Burcă la conferința de presă premergătoare meciului cu CSM Slatina de joi.

ADVERTISEMENT

Totodată, tehnicianul a vorbit și despre problemele financiare cu care se confruntă clubul, susținând că el și jucătorii se concentrează doar pe ceea ce au de făcut în teren, nu și la acest aspect.

„Am încercat să stăm departe de aspectele financiare care au apărut. Cred că niciun jucător care a venit anul ăsta la Dinamo nu a avut aşteptări extraordinare din punct de vedere financiar ca să-şi îndeplinească un vis. Pentru că altele au fost motivele din spatele deciziei de a veni la Dinamo. Aşa că nu e cineva care să se plângă la momentul ăsta.

ADVERTISEMENT

Sunt anumite probleme pe care sper ca în scurt timp cei din conducere să le rezolve. Dar eu sunt convins că ceea ce facem noi pe teren poate influenţa viitorul acestui club. De asta problemelor mici care apar nu trebuie să le acordăm multă atenţie”, a continuat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă despre meciul cu CSM Slatina: „Nu trebuie să ne pierdem concentrarea”

Meciul de joi va fi unul aparte pentru Ovidiu Burcă, deoarece în sezonul trecut el a fost antrenorul care a promovat-o pe CSM Slatina în eșalonul secund al fotbalului românesc. Deși are amintiri plăcute din perioada în care activat acolo, tehnicianul „câinilor” spune că singurul său gând este acum la Dinamo și că își dorește neapărat victoria, pentru a continua parcursul bun al lui Dinamo din ultimele etape.

ADVERTISEMENT

„CSM Slatina este una dintre revelaţiile acestui început de campionat. Poate e o surpriză pentru cei care nu cunosc ce se întâmplă acolo, dar pentru mine, care am antrenat Slatina anul trecut, nu este. Unii dintre jucătorii care au fost la ei pe banca de rezerve la ultimele meciuri cred că ar face faţă şi la noi, la Dinamo. Aşa că ne aşteaptă un meci complicat, dar cred eu că suntem pregătiţi.

Suntem pe un drum bun în ultimul timp şi ne dorim foarte mult să continuăm pe aceeaşi linie, cu aceeaşi concentrare şi intensitate. Meciul are o încărcătură specială pentru că în cazul unei victorii ne vom apropia foarte mult de obiectivul propus, acela de a intra în lupta pentru primele 6 locuri. Ne-a costat foarte mult să ajungem unde suntem acum şi de asta nu trebuie să ne pierdem concentrarea.

Ultimele rezultate au readus optimismul suporterilor noştri. Simt asta pe teren, dar şi pe stradă în interacţiunea cu oamenii. Speranţa moare ultima, dar ăştia puţini care am mai rămas pe aici cred că o vom scoate la capăt. În momentele fericite toată lumea îţi e alături, dar cele care contează cu adevărat în viaţă sunt cele grele”, a încheiat Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT