Sport

Ovidiu Hațegan a fost externat. Când ar putea să arbitreze din nou: „A primit foarte multe mesaje de la medici de renume”

Ovidiu Hațegan a fost externat după infarctul suferit la sfârșitul săptămânii trecute și a primit verdictul medicilor: va putea să arbitreze din nou în sezonul viitor.
01.04.2022 | 21:42
Ovidiu Hategan a fost externat Cand ar putea sa arbitreze din nou A primit foarte multe mesaje de la medici de renume
Ovidiu Hațegan s-a întors acasă, la Arad. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Întreaga suflare a fotbalului românesc a fost șocată, weekend-ul trecut, la aflarea veștii că Ovidiu Hațegan a suferit un infarct și a ajuns pe mâna medicilor, care au decis să-l trimită direct pe masa de operație pentru montarea unui stent. Acum, însă, cel mai cotat arbitru român al momentului poate răsufla ușurat.

Veste bună pentru Ovidiu Hațegan. Tocmai a fost externat

Concret, după patru zile pe patul de spital, Hațegan a fost externat de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara și a ajuns deja în locuința sa din Arad. Din fericire, atât intervenția chirurgicală cât și perioada de recuperare au decurs bine, așa că medicii i-au permis să se întoarcă acasă.

ADVERTISEMENT

În următoarea perioadă, acesta va trebui să respecte cu sfințenie tratamentul primit, să evite excesele, iar în luna mai va merge din nou la spital pentru a fi monitorizat timp de 24 de ore și supus unor teste de intensitate și efort.

Când ar putea să arbitreze din nou

În ceea ce privește revenirea sa pe teren, specialiștii s-au arătat optimiști în privința șanselor ca aceasta să se producă în sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1. Actualul este, însă, compromis.

ADVERTISEMENT

A primit foarte multe mesaje de la medici de renume, care i-au spus că poate să revină pe teren la parametri maximi fără să existe niciun risc din punct de vedere al stentului care i-a fost montat.

 Totul depinde exclusiv de decizia lui. Din punct de vedere medical, la organismul, vârsta și viața sportivă pe care o are, Hațegan poate reveni fără niciun fel de problemă pe teren”, a dezvăluit un apropiat al arbitrului internațional, citat de gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Verdictul medicului Luca Tudor: „Va putea practica arbitrajul în continuare”

Chestionat pe marginea subiectului, medicul Luca Tudor, manager al Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara a dat la rândul său asigurări că Ovidiu Hațegan se află în afara oricărui pericol și poate arbitra din nou, cu condiția să-și dorească acest lucru.

Până la urmă, din punct de vedere medical, sunt convins că Ovidiu Hațegan va putea practica arbitrajul în continuare. Sperăm, însă, să fie asta și dorința lui. Tot ce spun acum, am acordul său să transmit.

ADVERTISEMENT

Reintegrarea se face treptat la nivel de săptămâni. Se recomandă chiar activitatea fizică intensă. Eu cred că Hațegan va putea să arbitreze din toamnă sau de anul viitor, dar repet, cu condiția să își mai dorească asta”, a declarat dr. Luca Tudor, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT