Sport

Ovidiu Hațegan a ratat cel mai important meci al carierei, Supercupa Europei, Chelsea – Villarreal! Cum a căzut totul. Exclusiv

Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru român al momentului, trebuia să arbitreze Supercupa Europei, Chelsea - Villarreal. Mutarea meciului la Belfast a fost decisivă pentru schimbarea delegării.
12.08.2021 | 17:21
Ovidiu Hațegan a ratat cel mai important meci al carierei, Supercupa Europei, Chelsea - Villarreal! Cum a căzut totul. Exclusiv
Ovidiu Hațegan a ratat cel mai important meci al carierei, Supercupa Europei, Chelsea - Villarreal! Cum a căzut totul. Exclusiv. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Chelsea a învins Villarreal după executarea loviturilor de departajare, trupa lui Thomas Tuchel adjudecându-și Supercupa Europei. Din informațiile FANATIK, partida trebuia să fie condusă de Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru român al ultimilor ani.

În cele din urmă, Supercupa Europei care s-a disputat pe „Windsor Park” din Belfast a fost arbitrată de o brigadă rusă condusă de Serghei Karașev.

De ce a ratat Hațegan cel mai important meci din carieră? Totul are legătură cu o schimbare produsă în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan a ratat cel mai important meci al carierei, Chelsea – Villarreal, Supercupa Europei. Totul s-a decis pentru el când UEFA a renunțat la Istanbul

Primul mare meci oficial al sezonului european a fost Supercupa dintre Chelsea Londra, câștigătoarea Ligii Campionilor, și Villarreal, formația care a învins Manchester United în finala Europa League.

Chelsea – Villarreal era programat inițial la Istanbul, ca o compensație pentru sezonul anterior. Atunci, din cauza pandemiei, UEFA a luat Istanbulului finala Ligii și a organizat la Porto un „Final 8”. Dar nu a fost să fie Istanbul nici în 2021.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iunie, cu puțin timp înainte de debutul turneului final european, UEFA a luat o decizie surprinzătoare. A renunțat la Istanbul pentru Supercupa Europei programată pe 11 august 2021 și a atribuit-o capitalei Irlandei de Nord, Belfast.

Suntem încântaţi că UEFA a confirmat că Supercupa se va disputa la Belfast. Am avut un contact permanent cu partenerii noştri de la UEFA în această privinţă”, a declarat preşedintele Federaţiei irlandeze de fotbal, Patrick Nelson, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

Cel care a avut de pierdut prin mutarea Supercupei de la Istanbul pe „Windsor Park” din Belfast a fost românul Ovidiu Hațegan. El fusese informat încă de atunci că va conduce acest meci, cel mai important din cariera sa. Odată cu mutarea partidei la Belfast, pentru Hațegan s-a terminat totul. El nu putea arbitra la Belfast!

Ovidiu Hațegan nu putea fi trimis de UEFA să arbitreze Supercupa la Belfast, după scandalul din 2017, de la Irlanda de Nord – Elveția 0-1!

Pentru Ovidiu Hațegan ar fi fost practic imposibil să arbitreze la Belfast după scandalul pe care l-a provocat în toamna lui 2017. Prin urmare, românul s-a consolat cu ideea că a ratat această super-oportunitate, Supercupa Chelsea – Villarreal, care i-a revenit rusului Serghei Karașev.

ADVERTISEMENT

Hațegan este persona non-grata în Irlanda de Nord, după meciul de baraj din toamna lui 2017 în care gazdele au întâlnit Elveția pentru un loc la Mondialul rus. A fost partida tur, 0-1, decisă de un penalty inventat de Hațegan, cu care elvețienii au luat prima opțiune la calificare.

De fapt, în returul de la Basel, Irlanda de Nord și Elveția au remizat fără goluri, astfel că la Mondial s-au calificat elvețienii grație golului de la Belfast. Selecționerul nord-irlandezilor, Michael O’Neill a răbufnit după acea dublă.

ADVERTISEMENT

Suntem devastați. Aceasta este cruzimea unei decizii fără sens. E îngrozitor cum am putut fi eliminați! Până la acel penalty inexistent, elvețienii au fost mai buni la Belfast, însă nu marcaseră. Eram umăr la umăr cu o echipă valoroasă și biletul pentru Rusia s-a dat după un penalty care nu a fost”, a spus O’Neill în noiembrie 2017.

Nici Irlanda de Nord, nici Hațegan nu au mai prins Mondialul din Rusia!

  • 2 meciuri a arbitrat Ovidiu Hațegan la Euro 2021, Polonia – Slovacia 1-2 și Italia – Țara Galilor 1-0, în fiecare dintre ele acordând cartonașul roșu
  • 41 de ani a împlinit centralul din Arad pe 17 iulie 2021, fiind pe lista FIFA din 2008
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik