Fotbal intern

Ovidiu Haţegan, arbitrul finalei campionatului! Ce palmares au U Craiova şi CFR Cluj cu arbitrul din Arad

03.08.2020 | 10:49
Ovidiu Hategan arbitrul finalei campionatului Ce palmares au U Craiova si CFR Cluj cu arbitrul din Arad
ADVERTISEMENT

Duelul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, partidă care va stabili cine ia titlul de campioană, se va juca în seara asta, de la 20:30.

Ovidiu Hațegan (40 de ani) este arbitrul nominalizat de CCA pentru a conduce derby-ul din Oltenia. Arbitrul din Arad îi va avea la cele două linii pe Octavian Șovre și Vasile Marinescu, al patrulea oficial va fi Radu Petrescu. Observatorul partidei a fost desemnat Aron Huzu.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan este arbitru FIFA din 2008. El a condus-o de la centru pe Craiova în trei partide în această stagiune: Craiova-FC Botoșani (1-1), cu Viitorul (2-1) și contra lui Gaz Metan Mediaș (2-1). De asemenea, arbitrul din Arad a arbitrat-o și pe CFR în următoarele meciuri: contra lui FCSB, în două rânduri (0-0 și 1-0), Dinamo (0-0) și Gaz Metan Mediaș (2-0).

Palmaresul Craiovei și al CFR-ului cu Hațegan la centru

Centralul Ovidiu Hațegan a condus-o pe CFR Cluj în 48 de rânduri de la centru. Campioana a reușit 19 succese, 20 de egaluri și 9 înfrângeri. Craiova a fost arbitrată de Hațegan în 28 de meciuri și a avut 11 victorii, 8 egaluri și 9 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj l-a mai avut la centru  pe Hațegan de 3 ori: în stagiunea 2016-2017 (0-0), și în două rânduri în sezonul 2018-2019 (2-0 pentru Craiova și 1-0 pentru CFR).

În afara jocurilor din campionatul României  și din Cupă, Hațegan a mai condus de la centru și partide în Liga Campionilor, Europa League, dar și la Campionatul Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT

Echipa care câștigă va lua titlul

Înaintea partidei din Oltenia, CFR Cluj se află pe primul loc al campionatului, cu 46 de puncte, cu două mai multe decât Universitatea Craiova care are un meci în minus disputat.

În acest sezon, CFR-ul a învins-o pe Craiova de două ori, cu 2-0, în timp ce oltenii s-au impus în Gruia cu 3-2. Craiova are 6 meciuri consecutive câștigate. De partea cealaltă, echipa antrenată de Dan Petrescu vine după trei victorii consecutive.

ADVERTISEMENT

Formația care va câștiga derby-ul din Oltenia va deveni noua campioană a României, indiferent de rezultatul jocului dintre Astra Giurgiu și Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 3,03 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT