Cele mai citite

Video. Ratează Haţegan Mondialul? Ce au aflat nord-irlandezii de la FIFA

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va plăti scump pentru acel penalty acordat greşit în barajul dintre Irlanda de Nord şi Elveţia, decizie care a dus la calificarea naţionalei din Ţara Cantoanelor.
18.11.2017 | 23:08
Video. Ratează Haţegan Mondialul? Ce au aflat nord-irlandezii de la FIFA
ADVERTISEMENT

Ovidiu Haţegan şi-a compromis aproape în totalitate şansele de a arbitra la turneul final al CM din Rusia, care va avea loc în vara viitoare. Aceasta ca urmare a faptului că în meciul tur al barajului dintre Irlanda de Nord şi Elveţia, disputat la Belfast, arbitrul român a comis o gravă eroare, acordând lovitură de la 11 metri oaspeţilor la o fază în care toate reluările au demonstrat că fundaşul nord-irlandez nu lovise balonul cu mâna.

Acea decizie a influenţat, din nefericire, şi soarta calificării, pentru că fost singurul marcat în cele două manşe. Nord-irlandezii au făcut din Haţegan inamicul întregii naţiuni, ajungând la insulte şi ameninţări pe reţele de socializare. Dar dacă de la păgubiţi nu a păţit, până acum nimic, Haţegan va cunoaşte dimensiunea greşelii în decizia FIFA.

Ovidiu Haţegan fusese prezent la acţiunile precedente ale FIFA

Publicaţia Belfasttelegraph.co.uk dezvăluie că Haţegan ar fi ca şi exclus din lotul arbitrilor care vor merge în Rusia vara viitoare. Amănuntul invocat este faptul că românul nu figurează pe lista de 36 de cavaleri ai fluierului invitaţi de forul mondial pentru a lua parte la un seminar cu tema Mondialul din 2018.

ADVERTISEMENT

La precedenta acţiune pe aceeaşl temă Haţegan fusese prezent, iar scoaterea lui acum de pe lista celor prezenţi sugerează că forul mondial nu îl va mai lua în calcul la stabilirea listei finale pentru mondial. Nord-irlandezii vor cere compensaţii financiare FIFA, care a desemnat arbitrul, plecând de la precedentul vecinilor din Republica Irlanda din 2010, când aceştia au primit 5 milioane euro despăgubiri pentru eroarea de arbitrraj care a califcat Franţa la mondial.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri