Sport

Ovidiu Hațegan, ceas elvețian în Champions League. FCSB, ajutată de arbitri în Liga 1 la o fază asemănătoare

Apreciat tot mai mult de șefii arbitrajului european, Ovidiu Hațegan primește meciuri de top în Champions League, ultima apariție fiind la blockbuster-ul Bayern - Barcelona.
09.12.2021 | 09:13
Ovidiu Hategan ceas elvetian in Champions League FCSB ajutata de arbitri in Liga 1 la o faza asemanatoare
Apreciat tot mai mult de șefii arbitrajului european, Ovidiu Hațegan primește meciuri de top în Champions League, ultima apariție fiind la blockbuster-ul Bayern - Barcelona. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Sub ochii centralului român, bavarezii le-au administrat catalanilor un sec 3-0 și i-au trimis în primăvara Europa League.

Spaniolii au făcut o retrospectivă a ultimelor cinci sezoane de UCL și au constantat că trupa de pe Camp Nou a înregistrat nu mai puțin de 10 înfrângeri umilitoare.

ADVERTISEMENT

Prestație lăudabilă a lui Ovidiu Hațegan în Champions League

Brigada de arbitri români condusă de Ovidiu Hațegan nu a avut mari probleme la meciul Bayern Munchen – FC Barcelona, din ultima etapă a fazei grupelor Champions League, reușind să ducă excelent meciul până la final.

A existat o singură mare dilemă, la cel de-al treilea gol marcat de nemți. În minutul 62, Alphonso Davies a pătruns în partea stângă, a trecut în viteză pe lângă Ronald Araujo, a centrat în careu și Jamal Musiala a închis tabela.

ADVERTISEMENT

Catalanii au cerut ca golul să fie anulat din motiv că mingea a părăsit terenul de joc înainte să fie centrată de Davies, chiar dacă asistentul lui Hațegan a indicat că balonul nu ieșise cu întreaga circumferință. Confirmarea că golul a fost perfect valabil a venit după analiza VAR, iar brigada condusă de Hațegan și-a arătat valoarea internațională.

Marian Barbu a făcut praf meciul FCSB – UTA

O fază similară a avut loc în weekend în Liga 1, la meciul FCSB – UTA Arad 2-1, din etapa a 18-a. În minutul 81, la scorul de 1-1, arbitrul Marian Barbu a dictat penalty pentru bucureșteni după un henț al croatului Vinko Medimorec la o centrare a lui Andrei Dumiter.

ADVERTISEMENT

Totul bine, însă centralul ar fi trebuit să dicteze aut de poartă deoarece mingea a ieșit extrem de clar în afara terenului înainte ca Dumiter să o trimită în fața porții. Marian Barbu nu a văzut, asistentul Mircea Orbuleț nu a semnalizat nimic și așa s-a ajuns la penalty-ul prin care formația lui Gigi Becali a câștigat 3 puncte scandaloase.

Nu a fost singura eroare majoră a brigăzii de arbitri la întâlnirea de pe Arena Națională. În prima repriză, la scorul de 0-0, centralul a dictat 11 metri pentru FCSB după o simulare grosolană a lui Octavian Popescu la un duel cu Roger.

ADVERTISEMENT

Fanii arădeni își premiază jucătorii

FANATIK a analizat erorile de arbitraj din meciurile celor două mari favorite la câștigarea titlului: FCSB și CFR Cluj. Rezultatul este unul clar. FCSB e avantajată, iar meciul cu UTA confirmă că Mihai Stoica se vaită degeaba!

Fostul mare internațional Cornel Dinu a comentat în stilu-i caracterstic, în editorialul său din FANATIK, greșelile de arbitraj din fotbalul românesc. El crede că erorile comise de Radu Petrescu în favoarea celor de la CFR Cluj și de Marian Barbu pro FCSB nu sunt întâmplătoare.

Suporterii arădeni au anunțat că vor oferi o primă după duelul dintre FCSB și UTA, chiar dacă echipa lor a pierdut partida. Fanii consideră că formația lor a fost nedreptățită și că ar fi câștigat meciul dacă nu ar fi intervenit problemele de arbitraj.

ADVERTISEMENT