Fotbal international

Ovidiu Hațegan, decizii controversate în City – Dortmund! Penalty inventat și greșeală „iertată” lui Ederson. Foto

06.04.2021 | 22:51
Ovidiu Hategan decizii controversate in City  Dortmund Penalty inventat si greseala iertata lui Ederson Foto
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan a luat două decizii controversate în prima repriză a partidei dintre Manchester City și Borussia Dortmund.

Mai întâi, arbitrul român a dictat un penalty eronat după un presupus fault al lui Emre Can asupra lui Rodri, însă și-a corectat greșeala după intervenția VAR-ului. Totuși, Emre Can a rămas cu cartonașul galben primit din faza inițială și a încercat să îi ceară explicații lui Ovidiu Hațegan, dar cartonașul primit nu i-a fost anulat.

ADVERTISEMENT

A doua fază controversată a fost un moment în care Ederson, portarul lui Manchester City, a greșit o preluare, iar Jude Bellingham reușise să atingă primul mingea, însă Hațegan a considerat că tânărul mijlocaș englez a faultat în încercarea de a lua mingea.

Deciziile controversate ale lui Ovidiu Hațegan în City – Dortmund

Prima decizie controversată a lui Ovidiu Hațegan a venit în minutul 30, atunci când a dicat penalty la un duel din careu între Emre Can și Rodri, dar VAR-ul a intervenit și a anulat decizia.

ADVERTISEMENT

Totuși, Ovidiu Hațegan nu a anulat și decizia de a-i acorda cartonașul galben lui Emre Can, mijlocașul lui Dortmund neînțelegând de ce a fost pedepsit și a protestat secunde bune, dar „centralul” nu a fost de înduplecat.

A doua fază a venit la o greșeală a lui Ederson, iar pe reluările TV s-a văzut cum Jude Bellingham ajunge primul la minge, însă Hațegan a dictat fault la portar și i-a dat cartonașul galben tânărului mijlocaș, care ar fi înscris cu poarta goală, fără să lasă faza să se încheie, pentru ca după să verifice VAR-ul.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan, „distrus” online de fanii lui Dortmund

Ovidiu Hațegan a fost ținta atacurilor fanilor Borussiei Dortmund pe rețelele de socializare, iar pagina „101GreatGoals” l-a ironizat pe român și a scris că a fost cel mai bun transfer făcut de Manchester City.

Man City’s biggest signing this season ?

Publicată de 101 Great Goals.com pe Marţi, 6 aprilie 2021

Ovidiu Hațegan tocmai revenise în Champions League după meciul de coșmar dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, când Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism.

Pe 8 decembrie 2020, Ovidiu Hațegan devenea primul arbitru din lume delegat în toate cele șase etape ale grupelor din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT