Fotbal intern

Ovidiu Hațegan, delegat la FCSB – CFR! Gigi Becali l-a acuzat: “Este arbitrul clujenilor!”

21.09.2019 | 19:31
Ovidiu Hategan delegat la FCSB  CFR Gigi Becali la acuzat Este arbitrul clujenilor

CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor) a decis ca Ovidiu Hațegan să fie delegat la meciul dintre FCSB și CFR Cluj, duminică, 22 septembrie, de la ora 20.30, în etapa a 10-a din Casa Pariurilor Liga 1, după ce centralul a fost trimis de UEFA la meciul terminat la egalitate de Dortmund cu Barcelona, scor 0-0, când a acordat un penalty care a fost ratat.

Ovidiu Hațegan, delegat la FCSB – CFR Cluj

Ovidiu Hațegan o să fie ajutat de asistenții Octavian Șovre (Satu Mare) și Sebastian Gheorghe (Suceava), iar arbitru de rezervă a fost delegat Iulian Dima (București). CCA a hotărât ca Augustus Constantin să fie obsevatorul partidei de pe Arena Națională, dintre FCSB și CFR Cluj.

Meciurile dintre FCSB și CFR Cluj arbitrate de Ovidiu Hațegan:

  • CFR Cluj – FCSB, scor 0-0 – 28 aprilie 2013
  • FCSB – CFR Cluj, scor 3-0 – 17 august 2013
  • CFR Cluj – FCSB, scor 0-1 – 10 august 2014
  • CFR Cluj – FCSB, scor 1-1 – 21 septembrie 2017
  • CFR Cluj – FCSB, scor 1-1 – 18 martie 2018

Ovidiu Hațegan a arbitrat cinci partide dintre cele două adversare din Casa Pariurilor Liga 1, iar patru dintre ele s-au jucat pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. FCSB s-a impus de două ori în fața campioanei României cu Ovidiu Hagețan, iar alte trei meciuri s-au terminat la egalitate.

Ovidiu Hațegan arată cartonașul roșu în partida jucată de FCSB cu Gaz Metan. Sursă foto: sportpictures.eu
Ovidiu Hațegan arată cartonașul roșu în partida jucată de FCSB cu Gaz Metan. Sursă foto: sportpictures.eu

Ovidiu Hațegan, acuzat de Gigi Becali că o favorizează pe CFR Cluj

Arbitrul delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor nu este pe placul lui Gigi Becali, iar latifundiarul din Pipera chiar l-a acuzat pe acesta în 2009 că este arbitrul de casă a CFR-ului. “Am văzut imaginile de la meciul cu Vaslui. Haţegan este arbitrul CFR-ului. Se vedea clar din lojă că a judecat cu două unităţi de măsură. La toate cornerele noastre dădea fault în atac şi la toate atacurile la Kapetanos fluiera fault invers. Sunt foarte supărat pe el, la fel şi Marius Lăcătuş“, a spus Gigi Becali pe 28 februarie 2009 după o remiză a FCSB-ului cu FC Vaslui, scor 1-1.

  • 21 de meciuri în grupele UEFA Champions League a arbitrat Ovidiu Hațegan

Ovidiu Hațegan nu a scăpat de furia lui Gigi Becali nici după remiza dintre CFR Cluj și FCSB, scor 1-1, de pe 18 martie 2018. Acesta a contestat penalty-ul dictat împotriva roș-albaștrilor și eliminarea lui Mihai Pintilii din repriza secundă. Haţegan l-a eliminat pe Pintilii ca să compenseze eliminarea corectă a lui Peteleu. Cum să faci asemenea greşeli? Cum să dai un asemenea penalty? Nu se poate, e clar! Haţegan abia aştepta, sunt prietenii lor de pe vremuri. Au fost prietenii în trecut. Trebuie să-ţi ajuţi prietenii din trecut ca să nu se supere. Nu fac nimic, Dumnezeu va face. El nu suportă hoţia. Nu e clar că Haţegan a fost chitit? Nu ţi-e frică că te vede Dumnezeu pentru o asemenea nenorocire?

Sunt lucruri anomale. De asta nu vor ei arbitrii străini, că mai au prietenii cu arbitrii români! Eu l-aş suspenda, ăsta e arbitrul de clasă, arbitru UEFA? Vorbim de lucruri flagrante. Asta e România, n-avem ce să facem! Trebuie să vină arbitrii noi, măcar cei tineri. Dă-l, mă, pe Feşnic! Dă-l pe Avram! Ei sunt arbitri. Cum nu greşeşte, mă, Feşnic? Cum nu greşeşte, mă, ungurul Kovacs? Nu am ce să le reproşez lor. Dar ei nu fac viciere de rezultat, ei nu dau eliminări la mişto! Unde eşti, mă, în junglă? Cum să faci aşa ceva? Nu mă tem că pierdem titlul. CFR nu joacă nimic, nu poate s-o ţină la infinit aşa. Eu nu mă pricep la fotbal, vorbiţi voi! Mă pricep la arbitraj şi am văzut ce am văzut. Altceva nu vreau să comentez, sunt prea supărat”, a spus Becali, la Pro X.