Fotbal international

Ovidiu Haţegan, în brigada de arbitri la Supercupa Europei Real Madrid – Atletico

15.08.2018 | 10:30
Ovidiu Hategan in brigada de arbitri la Supercupa Europei Real Madrid  Atletico

Ovidiu Haţegan, delegat la Supercupa Europei. Arbitrul român va face parte din brigada pentru meciul Real Madrid – Atletico Madrid, cu toate că nu a fost selecţionat pentru Campionatul Mondial din Rusia. Gafa din meciul Irlanda de Nord – Elveţia 0-1, din barajul pentru turneul final, a fost motivul pentru care a fost sărit de schemă.

Românul va fi arbitru de rezervă la Supercupa Europei dintre Real Madrid și Atletico Madrid. Meciul va fi condus de o brigadă din Polonia, care îl va avea la centru pe Szymon Marcinak. Asistenții vor fi tot din Polonia, Tomasz Listkiewicz și Pawel Raczkowski.

Ovidiu Haţegan, delegat la Supercupa Europei

Ovidiu Haţegan, delegat la Supercupa Europei. Meciul Real Madrid – Atletico Madrid se va disputa pe stadionul “A. Le Coq Arena” din Talinn (Estonia). Partida este programată miercuri, 15 august, de la ora 21:45, iar biletele pentru derby-ul spaniol s-au vândut între 5 şi 26 iunie.

Arbitrul român a fost delegat la şapte meciuri în sezonul trecut din cupele europene. Ovidiu Haţegan a fost la centru la partidele Celtic – Astana 5-0, Sporting – Barcelona 0-1, FC Porto – RB Leipzig 3-1, Maribor – Sevilla 1-1, Bayern Munchen – Beşiktaş 5-0 (Liga Campionilor), RB Leipzig – Zenit Sankt Petersburg 2-1 şi Lazio – RB Salzburg 4-2 (Europa League).

Derby-ul capitalei Spaniei, premieră în Supercupa României

Cele două formaţii s-au întâlnit de mai multe ori în ultimii ani în cupele europene, ba mai mult, Real Madrid a învins-o pe Atletico Madrid în două finale de Champions League, în 2014 şi 2016. În plus, campioana Europei i-a eliminat pe rivali în alte două ocazii în Liga Campionilor, în sferturile de finală din sezonul 2014-15 şi în semifinalele din sezonul 2016-17.

În cazul unei victorii la Talinn, formaţia antrenată de Julen Lopetegui le va egala pe Barcelona şi AC Milan. Supercupa Europei din 2019 se va disputa pe “Vodafone Park” din Istanbul, în timp ce ediţia din 2020 se va juca pe “Estadio do Dragao” din Porto.

Gafa lui Ovidiu Haţegan în barajul pentru CM 2018

Ovidiu Haţegan este singurul arbitru român care face parte din categoria UEFA Elite, însă a ratat prezenţa la Campionatul Mondial 2018. În partida tur dintre Irlanda de Nord şi Elveţia, meci care a contat pentru barajul de calificare la turneul final din Rusia, la scorul de 0-0, arbitrul a dictat o lovitură de pedeapsă în favoarea elveţienilor, pentru un presupus henţ comis în suprafaţa de pedeapsă. La reluare s-a văzut că jucătorul nord-irlandez a fost lovit în spate de balon. Elveţienii au marcat în urma acelui 11 metri, iar returul s-a încheiat la egalitate, 0-0, astfel că Irlanda de Nord a fost eliminată după decizia românului.

Ovidiu Haţegan, delegat la Supercupa Europei
Ovidiu Haţegan, delegat la Supercupa Europei