Fotbal intern

Ovidiu Hațegan, încă o gafă halucinantă. Penalty inventat în Chindia – FC Botoșani

04.02.2021 | 17:42
Ovidiu Hategan inca o gafa halucinanta Penalty inventat in Chindia  FC Botosani
ADVERTISEMENT

Considerat cel mai valoros arbitru român și apreciat inclusiv de UEFA, Ovidiu Hațegan a comis o nouă eroare uluitoare. Centralul a dictat un penalty gratuit pentru Chindia Târgoviște, în meciul cu FC Botoșani.

În minutul 6 al partidei disputată la Ploiești, Hațegan a dat penalty la o pătrundere în careu a lui Daniel Florea, atacantul Chindiei. Acesta a fost ținut foarte puțin de tricou de un adversar și a căzut imediat.

ADVERTISEMENT

Centralul nu a ezitat să acorde penalty, iar gazdele au deschis scorul prin execuția atacantului Daniel Popa, care nu a avut emoții de la 11 metri.

Penalty dictat ușor de Ovidiu Hațegan în Chindia – FC Botoșani

Constant nemulțumit de deciziile arbitrilor din Liga 1, Marius Croitoru a primit o lovitură grea de unde se aștepta mai puțin. Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat arbitru român, a comis o eroare care a condus la un start dezastruos de meci pentru FC Botoșani, în deplasarea de la Ploiești.

ADVERTISEMENT

Gazdele de la Chindia Târgoviște au profitat de penalty-ul dictat foarte ușor de Hațegan, la pătrunderea în careu a lui Daniel Florea, și au deschis scorul încă din minutul 6. Fostul atacant al Astrei Giurgiu a fost atins pe tricou de Patache, a căzut, iar centralul a arătat imediat punctul cu var, deși ținerea a fost extrem de ușoară.

Firește, oaspeții au protestat, iar Marius Croitoru a „luat foc” pe banca de rezerve, însă decizia a rămas în picioare, iar moldovenii s-au văzut conduși extrem de rapid. După doar patru minute, ei au mai primit un gol, după o gafă uluitoare în apărare, iar meciul a început cum nu se poate mai prost pentru echipa cu pretenții de play-off.

ADVERTISEMENT
  • 2-0 avea Chindia contra lui FC Botoșani, după doar 11 minute;
  • 27 de puncte aveau moldovenii înainte de startul partidei, fiind la 2 puncte de play-off.

Încă o eroare pentru Hațegan. Cum a mai comis-o în 2021

Deși a încheiat destul de bine anul 2020, conducând fără probleme derby-ul dintre Universitatea Craiova și FCSB, încheiat cu victoria oaspeților cu scorul de 2-0, Ovidiu Hațegan a început cum nu se poate mai prost noul an. El a gafat la meciurile Gaz Metan Mediaş – FC Voluntari 2-0 și Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj 0-1.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru Hațegan, gafele din cele două partide nu s-au dovedit a fi decisive în vederea stabilirii rezultatelor finale, pentru că ele au fost comise în defavoarea echipelor care oricum s-au impus. Mai întâi, Hațegan nu a acordat un penalty pentru medieșeni în prima etapă a returului.

Apoi, duelul disputat în condiții de iarnă aspră la Sfântu Gheorghe, între Sepsi și campioana CFR Cluj, a adus în prelungir o fază controversată. Luis Aurelio, fotbalistul lui Edi Iordănescu, a tras spre poarta lui Niczuly, iar Deligiannidis a respins cu mâna, în afara terenului. Hațegan a dictat doar lovitură de la colțul terenului.

  • 3 erori mari a comis Ovidiu Hațegan de la reluarea fotbalului în 2021;
  • Obiectivele arbitrului român pentru acest an ar fi revenirea în Liga Campionilor și participarea la Euro 2020
ADVERTISEMENT