Sport

Final de carieră pentru Ovidiu Hațegan?! Ghinion teribil pentru arbitrul român care riscă să rateze pentru a doua oară Campionatul Mondial

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara. Ar putea fi finalul carierei pentru arbitrul din Arad, care avea șanse mari să conducă meciuri la Campionatul Mondial.
28.03.2022 | 11:33
Final de cariera pentru Ovidiu Hategan Ghinion teribil pentru arbitrul roman care risca sa rateze pentru a doua oara Campionatul Mondial
Ovidiu Hațegan, infarct. Sursa: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan a fost operat la Timișoara după ce, în cursul zilei de duminică, a simțit dureri puternice în zona pieptului. Ajuns la spital, medicii i-au comunicat că a suferit un infarct și i s-a montat un stent.

Final de carieră pentru Ovidiu Hațegan?! Ghinion teribil pentru arbitrul român

Pentru cel mai bine cotat arbitru român este posibil să fie finalul carierei, având în vedere severitatea problemei de sănătate. Incidentul a survenit cu câteva luni înainte ca FIFA să anunțe corpul de arbitri care vor oficia la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Pe lista scurtă se află doi arbitri români: Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs. Hațegan avea șanse mari să oficieze meciuri la Campionatul Mondial din Qatar, singura competiție majoră la care nu a ajuns până în acest moment.

Riscă să rateze pentru a doua oară la rând Campionatul Mondial!

Și în urmă cu patru ani, Ovidiu Hațegan a ratat prezența la Campionatul Mondial, însă atunci a fost implicat într-un scandal uriaș, fiind acuzat de nord-irlandezi că a viciat rezultatul și, implicit, calificarea, în meciul de baraj cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Din cauza acelui scandal, a ratat turneul final din Rusia. Hațegan are în palmares meciuri la două turnee finale europene: Euro 2016 și Euro 2020 și spera ca în 2022 să oficieze meciuri la primul său Campionat Mondial.

Hațegan, arbitru de rezervă la Țara Galilor – Austria!

Ovidiu Hațegan a fost arbitru de rezervă la meciul dintre Țara Galilor și Austria, încheiat 2-1. Confruntarea s-a disputat pe 24 martie, cu trei zile înainte ca centralului să i se facă rău și să se interneze la spital.

ADVERTISEMENT

Arbitrul din Arad nu a condus niciun meci din actuala ediție de play-off, ultima confruntare din Casa Pariurilor Liga 1 fiind cea din penultima etapă a sezonului regulat dintre FC Argeș și FCSB, scor 1-0.

Perioadă aglomerată pentru arbitrul român! A condus meciuri din patru competiții diferite

Ovidiu Hațegan a avut o perioadă mai aglomerată, cu meciuri arbitrate și în campionatul Arabiei Saudite. Astfel, “centralul” arădean activa pe patru fronturi, cu meciuri conduse în: cupele europene, Casa Pariurilor Liga 1, Arabia Saudită și confruntări inter-țări.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, sezonul lui Ovidiu Hațegan este încheiat. El va rămâne internat până la finalul săptămânii, iar apoi va începe procesul de recuperare. Însă, în acest moment, este pusă sub semnul întrebării continuarea carierei.

  • 41 de ani are Ovidiu Hațegan
  • 5000 de dolari/meci este baremul pe care îl încasa Hațegan în Arabia Saudită

 

ADVERTISEMENT