Fotbal international

Ovidiu Haţegan, prestaţie sigură în Borussia Dortmund – Barcelona 0-0! Moment controversat la penalty-ul ratat de Reus

18.09.2019 | 00:43
Ovidiu Hategan prestatie sigura in Borussia Dortmund  Barcelona 00 Moment controversat la penaltyul ratat de Reus

Ovidiu Haţegan a avut o prestaţie sigură în meciul Borussia Dortmund – Barcelona 0-0, partidă care s-a disputat în prima etapă din Grupa F a Ligii Campionilor. Românul a arbitrat al 21-lea meci din carieră în grupele UEFA Champions League şi a ţinut sub controlul cea mai importantă partidă a serii.

Ovidiu Haţegan a dat un penalty în Borussia Dortmund – Barcelona 0-0

Cel mai important moment al meciului Borussia Dortmund – Barcelona 0-0 a avut loc în minutul 55, când a acordat o lovitură de la 11 metri nemţilor. Nelson Semedo l-a faultat pe Jadon Sancho în careu, iar arbitrul român a arătat imediat punctul cu var. Cu toate acestea, faza a fost vizionată de cei din camera VAR, care au anunţat că decizia lui Haţegan a fost una corectă.

Marco Reus a executat lovitura de la 11 metri, însă Marc-Andre ter Stegen a respins şutul fotbalistului de 30 de ani. La reluare, camerele TV au arătat că portarul Barcelonei nu avea niciun picior pe linia porţii, aşa cum cere noua regulă din regulamentul IFAB. Jurnaliştii din Spania au scris că Ovidiu Haţegan nu a decis repetarea penalty-ului, iar cei din camera VAR au considerat că decizia românului a fost una bună.

Ce alte decizii a luat Ovidiu Haţegan în timpul meciului

Ovidiu Haţegan a oferit cinci cartonaşe galbene în timpul meciului, fiind acoperit de regulament de fiecare dată. Una dintre fazele importante ale meciului a avut loc în minutul 50, când Gerard Pique l-a faultat pe Hakimi, iar fundaşul spaniol a fost “îngălbenit”.

Faza penalty-ului din minutul 57
Faza penalty-ului din minutul 57

În plus, Octavian Şovre a semnalizat perfect un ofasid în minutul 19, când Marco Reus a scăpat singur spre poarta Barcelonei. Pe reluări s-a putut vedea că decizia tuşierului a fost una foarte bună. Cei doi au fost ajutaţi de Sebastian Gheorghe şi Sebastian Colţescu, care a fost arbitrul de rezervă.