Fotbal international

Ovidiu Hațegan revine în cupele europene. Va arbitra duelul dintre Nicolae Stanciu și Ianis Hagi!

09.03.2021 | 12:05
Ovidiu Hategan revine in cupele europene Va arbitra duelul dintre Nicolae Stanciu si Ianis Hagi
ADVERTISEMENT

Arbitrul Ovidiu Hațegan revine în cupele europene după scandalul de rasism de la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir și va conduce meciul Slavia Praga – Rangers, din prima manșă a optimilor Europa League, în care se vor duela Nicolae Stanciu și Ianis Hagi.

Aceasta va fi prima partidă pentru centralul român după tot balamucul de la fiunalul anului trecut, care a dus la suspendarea lui Sebastian Colțescu până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

În schimb, UEFA a decis să nu-l sancționeze și pe asistenul Octavian Șovre, însă acesta va trebui să participe la un program educațional.

Duelul dintre Nicolae Stanciu și Ianis Hagi va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan

UEFA a trecut peste scandalul de rasism de la întâlnirea PSG – Istanbul Bașakșehir și l-a delegat pe Ovidiu Hațegan la duelul românilor Nicolae Stanciu și Ianis Hagi, din Europa League.

ADVERTISEMENT

Centralul arădean poate spera în continuare că poate conduce meciuri importante la nivel internațional și poate prinde lista pentru Campionatul European din vară, dar pentru el este și o parte mai puțin plăcută. Hațegan a fost retrogradat la Europa League, după ce în toamnă a fost delegat în fiecare etapă din Champions League.

Brigadă schimbată pentru Hațegan

O altă problemă pentru Ovidiu Hațegan este că a pierdut doi colegi din brigadă, suspendatul Sebastian Colțescu și asistentul Octavian Șovre, care trebuie să urmeze un curs de reabilitare pentru a putea reveni la nivel înalt.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, doar asistentul Sebastian Gheorghe a mai rămas din vechea brigadă. Trupa lui Hațegan a fost completată cu asistentul Vasile Marinescu, în timp ce locul lui Colțescu ca rezervă a fost luat de Istvan Kovacs. Arbitri VAR vor fi italienii Marco Di Bello şi Paolo Valeri.

Partida Slavia Praga – Rangers, din prima manșă a optimilor de finală ale Europa League, se va disputa joi, 11 martie, de la ora 19:55. Imediat după tragerea la sorți, în timp ce se afla în avionul care aducea echipa de la Leicester,  Stanciu a prefațat întâlnirea cu formația lui Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

La rândul său, internaționalul român de la Rangers a anunțat că este nerăbdător să-l întâlnească pe Nicolae Stanciu și a spus că știe la ce să se aștepte de la colegul său de la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT