Fotbal intern

Ovidiu Hațegan sau Istvan Kovacs, cine este mai bun? Adrian Porumboiu dă verdictul: ”Aleargă mai bine, rar se păcălește”

22.04.2021 | 13:18
Ovidiu Hategan sau Istvan Kovacs cine este mai bun Adrian Porumboiu da verdictul Alearga mai bine rar se pacaleste
Fostul mare arbitrul Adrian Porumboiu a făcut o comparație între Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs și consideră că cel din urmă are o calitate în plus, chiar dacă este văzut numărul 2 în România
ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitrul Adrian Porumboiu a făcut o comparație între Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs și consideră că cel din urmă are o calitate în plus, chiar dacă este văzut numărul 2 în România.

Pe lângă faptul că va găzdui patru meciuri de la Euro 2020, România a mai primit o veste bună. Cei doi cavaleria ai fluierului au fost anunțați că vor arbitra la turneul final, așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK în luna martie.

ADVERTISEMENT

În anul 2016, Hațegan devenea primul “central” român convocat de UEFA la un Campionat European după 28 de ani. Anterior, Ioan Igna a fost convocat la turneul final din 1988.

De ce crede Adrian Porumboiu că Istvan Kovacs e mai bun ca Ovidiu Hațegan

”Kovacs a progresat foarte mult și are o calitate care e peste a lui Hațegan, aleargă mai bine, are o diagonală foarte bună, îl vezi mereu aproape de faze. Rar se păcălește. Au un avantaj fantastic extrem de mare, chiar dacă VAR-ul scade puțin din prestanță, dar e un lucru bun, că este ajutat arbitrul”, a declarat Adrian Porumboiu despre Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

”De multe ori, când greșesc jucătorii, greșesc și arbitrii. E mult mai ușor să arbitrezi echipele mari, care joacă fotbal adevărat. Da, sunt de felicitat cele două brigăzi pentru participarea la Euro 2020. Și dacă au avut erori în trecut, ele se uită.

Sunt la un nivel la care sunt recunoscuți pe plan european. Mă bucur cu atât mai mult cu cât Ovidiu Artene e din Vaslui de la mine. Când vezi pe cineva că a ajuns la asemenea nivel, nu ai altceva de făcut decât să-i feliciți. Cred că sigur vor avea meciuri și la București”, a spus Porumboiu la Pro X.

ADVERTISEMENT

Porumboiu îl compătimește pe Șovre

Fostul arbitru a vorbit și despre absența de pe lista UEFA pentru turneul final a asistentului Octavian Șovre, cel implicat în scandalul cu autograful luat de la Erling Haaland: ”Era spre final Șovre, a primit doi sau trei ani derogare de vârstă.

Acum nu poți să zici nimic, nu putem să-l criticăm. Trebuie să înțeleagă, că și mie mi-a părut rău. La ultimul meci când am arbitrat am plâns, e greu să te lași. Sunt câteva momente, când fluieri finalul meciului, ai atunci niște sentimente”.

ADVERTISEMENT

Pentru a oferi o imagine bună la turneul final al Euro 2020, autoritățile din România au decis să schimbe gazonul de pe Arena Națională, iar procesul s-a încheiat cu fix 50 de zile înainte de startul competiției.

ADVERTISEMENT