Fotbal international

Ovidiu Hațegan se întoarce în Champions League după noaptea de coșmar de la Paris! Cine i-a luat locul lui Colţescu

06.04.2021 | 15:55
Ovidiu Hategan se intoarce in Champions League dupa noaptea de cosmar de la Paris Cine ia luat locul lui Coltescu
Ovidiu Hațegan se întoarce în Champions League după noaptea de coșmar de la Paris!
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan revine după patru luni în meciurile din UEFA Champions League. Noaptea de 8 decembrie 2020 nu va fi dată ușor uitării de cavalerul fluierului, care a avut de gestionat cea mai dificilă situație din postura de arbitru central.

La patru luni de la scandalul de nivel planetar iscat pe Parc des Princes, Hațegan conduce un nou meci din Champions League. Sebastian Colţescu, al patrulea oficial în brigada românului în prima parte a sezonului european, a fost înlocuit cu Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan se întoarce în Champions League după noaptea de coșmar de la Paris! Ce s-a întâmplat pe 8 decembrie 2020

Pe 8 decembrie 2020, Ovidiu Hațegan devenea primul arbitru din lume delegat în toate cele șase etape ale grupelor din Liga Campionilor. PSG primea vizita celor de la Istanbul Bașakșehir, iar meciul nu se anunța unul foarte tensionat.

Însă, staff-ul turcilor a fost indisciplinat încă din start de meci. Provocatori, cei de la Bașakșehir aveau ceva de împărțit cu toată lumea, inclusiv cu brigada de arbitri. Iar în minutul 16, când centralul Ovidiu Hațegan l-a rugat pe arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu să îl identifice pe cel turbulent, arbitrul de rezervă i-a răspuns: “ăla negru!”.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Cutremur de nivel planetar provocat de Colțescu!

Arbitrul de rezervă a fost auzit și de staff-ul turcilor, iar cuvântul “negru” este interpretat ca fiind rasist în mai multe țări, chiar dacă în limba română reprezintă o culoare. Secundul turcilor, Pierre Webo, cel identificat de Colțescu, s-a dus glonț la arbitrul român și i-a cerut socoteală.

Lucrurile s-au precipitat și toți jucătorii lui Bașakșehir s-au dus la Sebastian Colțescu acuzându-l că este rasist. În ciuda faptului că atât Hațegan, cât și ceilalți arbitri din brigadă au încercat să le explice situația, cei de la Bașakșehir au fost de neînduplecat și au ieșit pe teren în semn de protest.

ADVERTISEMENT

UEFA, forțată să amâne meciul cu 24 de ore și să schimbe brigada de arbitri!

Imaginile au devenit virale în întreaga lume pe rețelele de socializare și scandalul izbucnit s-a transformat într-un adevărat tsunami planetar. Cei de la Bașakșehir s-au ținut tare pe poziții și au refuzat să mai intre pe teren.

UEFA a acceptat amânarea meciului cu 24 de ore și reluarea sa cu o altă brigadă de arbitri. Miza sportivă nu mai exista, însă meciul a devenit celebru în întreaga lume, la fel ca și numele lui Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

Concluzia anchetei: Sebastian Colțescu nu a fost rasist! Totuși, a fost suspendat până la finalul sezonului!

Forul european a început o anchetă care după două luni a concluzionat că nu a fost vorba de rasism în cazul lui Sebastian Colțescu. Apoi a venit o nouă anchetă în care Sebastian Colțescu și Octavian Șovre au fost acuzați pentru comportament neadecvat.

Arbitrul român a fost suspendat până la finalul sezonului din Europa pentru comportament neadecvat, iar Octavian Șovre a scăpat cu o mustrare. Numele lui Ovidiu Hațegan nu a apărut în anchetele UEFA, iar după finalizarea anchetei a fost delegat în Europa League.

Ovidiu Hațegan revine în Champions League după o pauză de 4 luni!

Hațegan revine în Champions League în faza sferturilor de finală. Brigada românească formată din Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe, Octavian Șovre și Istvan Kovacs va conduce confruntarea dintre Manchester City și Borussia Dortmund.

La patru luni de la confruntarea de pe Parc des Princes, Ovidiu Hațegan este din nou convocat la un meci din cea mai importantă competiție intercluburi și specialiștii se așteaptă ca arbitrul român să conducă un meci din fazele finale în cupele europene.

Înainte de scandalul de la Paris au fost voci care au spus că este anul lui Ovidiu Hațegan pentru finala UEFA Champions League sau măcar finala Europa League, însă rămâne de văzut în ce fel va fi afectat românul de scandalul de pe 8 decembrie.

  • 25 de meciuri a arbitrat Sebastian Colțescu în acest sezon
  • 4 penalty-uri a acordat centralul român

 

ADVERTISEMENT