Fotbal international

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs au fost delegați în Europa League! Ce meciuri vor arbitra

19.02.2019 | 15:54
Ovidiu Hategan si Istvan Kovacs au fost delegati in Europa League Ce meciuri vor arbitra

Arbitrii români Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs au fost delegați în Europa League, urmând să conducă meciuri din manșa retur a 16-imilor de finală. Pentru Hațegan este o retrogradare după ce în toamnă a condus mai multe partide importante din faza grupelor din Champions League.

Din nefericire, Ovidiu Hațegan nu va mai putea arbitra meciuri din Champions League, deoarece în Liga 1 Betano nu a fost implementat sistemul VAR. Asistența video a intrat în cea mai tare competiție intercluburi din această primăvară, iar partidele nu vor mai putea fi conduse decât oficialii care în campionatele interne beneficiază de acest sistem.

Ovidiu Hațegan îi arata cartonașul galben lui Billel Omrani în meciul U Craiova - CFR Cluj
Ovidiu Hațegan îi arata cartonașul galben lui Billel Omrani în meciul U Craiova – CFR Cluj

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs au fost delegați în Europa League

Cei doi arbitri români, Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, au fost delegați la două întâlniri importante din manșa secundă a 16-imilor de finală ale Europa League. Haţegan va conduce partida Benfica Lisabona – Galatasaray Istanbul, care se va disputa joi, de la ora 22:00. El va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, de adiţionalii Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu, în timp ce Radu Ghinguleac va fi rezervă. În tur, Benfica s-a impus cu 2-1 pe terenul turcilor.

De la ora 19:55, Istvan Kovacs va arbitra întâlnirea Dinamo Zagreb – Viktoria Plzen, care va începe de la scorul de 2-1 pentru cehi. El va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, de adiţionalii Marius Avram şi Horaţiu Feşnic, şi de al patrulea oficial Alexandru Cerei.

În prima manșă a 16-imilor de finală ale Europa League, Ovidiu Hațegan s-a aflat la centru la partida Celtic Glasgow – FC Valencia, scor 0-2. După ce se va întoarce de la Lisabona, cel mai bine cotat arbitru din România va oficia la derby-ul etapei cu numărul 25 a Ligii 1 Betano, între FCSB și U Craiova.