ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs nu vor arbitra în Liga 1. Unde au fost delegați doi dintre cei aflați pe lista neagră a lui Gigi Becali

Autor: Patrice Podina | 05.03.2021 | 11:43
Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs nu vor arbitra în Liga 1. Unde au fost delegați doi dintre cei aflați pe lista neagră a lui Gigi Becali
Sursa foto: sportivity

Cei mai bine cotați arbitri români, Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, nu vor arbitra în etapa a 26-a din Liga 1. Intrați pe lista neagră a lui Gigi Becali, alături de Cătălin Popa, Hațegan și Kovacs au altă misiune săptămâna aceasta.

ADVERTISEMENT

Conform prosport.ro, Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs vor face parte din brigada care a fost desemnată să conducă, vineri, un meci din prima ligă a Arabiei Saudite.

Ovidiu Hațegan va conduce la centru întâlnirea dintre Al Hilal și Al Raed, asistat la cele două tușe de Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Cel de al patrulea oficial va fi Istvan Kovacs, arbitru cu calificare VAR.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan va arbitra Al Hilal – Al Raed. Istvan Kovacs va fi rezervă

Înaintea delegării din Arabia Saudită, Ovidiu Hațegan a arbitrat partida dintre FC Botoșani și FCSB, câștigată de roș-albaștrii cu scorul de 2-0. În ciuda victoriei, Gigi Becali s-a arătat deranjat de maniera celui mai bine cotat arbitru FIFA.

În ceea ce îl privește pe Kovacs, centralul din Carei a oficiat meciul dintre Chindia și U Craiova, scor 1-0, meci la finalul căruia i-a supărat pe olteni pentru că nu a acordat o lovitură de pedeapsă evidentă.

ADVERTISEMENT

După partida de pe King Saud University Stadium, Hațegan și Kovacs vor aștepta cu sufletul la gură delegările de săptămâna viitoare, atunci când sunt programate meciuri din fazele eliminatorii ale UEFA Champions League și Europa League.

Tot ”răul” spre bine

Din punct de vedere financiar, cei patru arbitri de la Al Hilal – Al Raed nu au nici un motiv să regrete că nu au fost delegați la nici un meci din Liga 1, în etapa a 26-a, care începe vineri și se încheie luni.

ADVERTISEMENT

Un arbitru român este remunerat pentru un joc în Liga 1 cu 1.000 de euro, din care trebuie să-și achite deplasarea, cazarea și masa.

În zona Golfului, baremul de arbitraj pentru un  meci este de aproximativ 5.000 de dolari, în vreme ce în Liga Campionilor un arbitru din categoria Elite câștigă între 6.000 şi 9.200 de euro pe meci, iar asistenții sunt remunerați cu aproximativ 2.700 de euro.

ADVERTISEMENT
  • Al Hilal – Al Raed se joacă vineri, 5 martie, de la ora 19:35
  • gazdele sunt pe locul 2, la cinci puncte de primul loc, în timp ce oaspeții ocupă poziția 12
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!