Fotbal international

Prima reacție a lui Sebastian Colțescu după scandalul de rasism: „Nu am avut intenția de a fi rasist. Oamenii nu se pot exprima corect și pot fi înțeleși greșit!”

09.12.2020 | 10:09
Prima reactie a lui Sebastian Coltescu dupa scandalul de rasism Nu am avut intentia de a fi rasist Oamenii nu se pot exprima corect si pot fi intelesi gresit
ADVERTISEMENT

Arbitrii Ovidiu Hațegan și Sebastian Colțescu au oferit primele reacții după scandalul de rasism în care au fost implicați la meciul PSG – Bașakșehir, din Champions League.

Rezervă la meciul de pe Parc des Princes,  Colțescu a avut o remarcă rasistă la adresa lui Pierre Webo, antrenorului secund al oaspeților, motiv pentru care jucătorii turci au inițiat un protest de amploare, s-au retras la vestiare și au refuzat să mai reia partida.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a reacționat imediat și a anunțat că  va lua măsuri în funcție de raportul UEFA.

Reacțiile lui Ovidiu Hațegan și Sebastian Colțescu după scandalul de rasism

La scurt timp după tot scandalul de rasism de la întâlnirea din Franța, Ovidiu Hațegan și Sebastian Colțescu au oferit primele reacții, mai ales că totul a luat o amploare foarte mare.

ADVERTISEMENT

”Nu putem face nicio declarație, trebuie să discutăm cu UEFA mai întâi. În mod normal, v-aș fi răspuns cu mare plăcere, dar nu în această seară. Sigur, ne pare rău, dar vă rog să ne respectați tăcerea și să înțelegeți situația”, a declarat centralul Hațegan pentru postul francez Europe1.

La rândul său, rezerva Sebastian Colțescu a postat un mesaj pe Twitter în care își cere scuze și vorbește despre o neînțelegere: ”Îmi cer scuze pentru această neînțelegere. Nu am avut intenția de a fi rasist. Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect și pot fi înțeleși greșit. Îmi prezint scuzele în numele UEFA Champions League. Sper că mă veți înțelege”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu este clar dacă acest cont îi aparține arbitrului român sau este doar folosit de altcineva în numele lui Colțescu, mai ales că a fost creat de curând. O altă dilemă vine și din faptul că doi hackeri turci i-au spart arbitrului contul de Instagram, ceea ce se poate să se fi întâmplat și cu cel de Twitter.

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că îşi cere scuze în numele sportului românesc pentru incidentul de la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

ADVERTISEMENT

Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu,  a luat atitudine după întâlnirea de pe Parc des Princes, întreruptă în minutul 14, și consideră că jucătorii, care au refuzat să mai continue jocul, au luat o decizie istorică.

ADVERTISEMENT