Sport

Ovidiu Hațegan, susținut după cea mai importantă decizie din Polonia – Slovacia 1-2: “Cum să nu dea galben?”

Ovidiu Hațegan, prestație bună în Polonia - Slovacia 1-2. L-a eliminat pe Grzegorz Krychowiak pentru două galbene, decizie corectă și susținută și de Ion Crăciunescu.
14.06.2021 | 21:20
Ovidiu Hategan sustinut dupa cea mai importanta decizie din Polonia  Slovacia 12 Cum sa nu dea galben
Ovidiu Haţegan îi arată cartonaşul roşu lui Krychowiak. Sursa foto: UEFA
ADVERTISEMENT

În absența plictisitoarei naționale a lui Mirel Rădoi, Ovidiu Hațegan, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe sunt reprezentanții României la Euro 2020. Cei trei și-au făcut foarte bine treaba în partida Polonia – Slovacia 1-2.

Cea mai încinsă fază a avut loc în minutul 62, când Grzegorz Krychowiak a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Decizia a fost una dură, mai ales că era vorba de o fază la mijlocul terenului, dar acoperită de regulament.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan, prestație bună în Polonia – Slovacia 1-2. A fost acoperit de regulament la eliminarea lui Krychowiak

Krychowiak şi-a călcat adversarul, iar intrarea a avut şi intensitate. Al doilea cartonaş galben este decizia corectă. Polonezii au reproşat mai degrabă acordarea primului avertisment, în minutul 22. A fost atunci o ţinere, la o fază la care slovacii aveau un atac periculos.

Krychowiak i-a dat drumul repede adversarului, dar Haţegan i-a acordat totuşi cartonaş galben. Decizia este, de asemenea, una acoperită de regulament.

ADVERTISEMENT

“Subiectul eliminare are două componente, arbitrul a fluierat, iar la astfel de faze arbitrul e obligat să dea cartonaș galben. Alții consideră că poți să lași avantaj, dar eu zic că nu e nimic de discutat, a faultat.

Ion Crăciunescu îi dă dreptate lui Ovidiu Hațegan: “Nu a avut cum să nu dea galben”

L-a călcat pe picior și foarte bine că i-a dat galben, pentru că mulți se fac că nu văd în astfel de cazuri. Eu zic că nu a avut cum să nu dea galben, în rest nu au fost probleme”, a declarat Ion Crăciunescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

După eliminare, Haţegan a fost pus adesea sub presiune de polonezi. Au fost proteste din teren şi din tribune la fiecare decizie luată împotriva lui Lewandowski și compania.

Hațegan nu s-a lăsat impresionat și a continuat să arbitreze foarte bine și în partea a doua a partidei. Asta după un prim act în care nu a avut niciun fel de problemă.

ADVERTISEMENT

Polonezii au pus presiune pe Hațegan în partea a doua a partidei. După ce prima repriză a curs fără emoții

Singura fază notabilă a avut loc în minutul 26, când tot polonezii au protestat. Aceștia au cerut o lovitură de pedeapsă, dar Hațegan a lăsat jocul să continue.

Faza nici măcar nu a fost verificată de brigada VAR, ceea ce practic confirmă că decizia românului a fost corectă. În rest, prima repriză nu a pus probleme pentru Hațegan și colegii de la linii.

Slovacia a câștigat în cele din urmă cu 2-1 și a produs una dintre cele mai mari surprize de la Euro 2020. În grupa E se mai joacă astăzi partida Spania – Suedia.

ADVERTISEMENT