Fotbal international

Ovidiu Hațegan va arbitra cel mai tare meci din Europa League! UEFA l-a trimis la Milano

12.03.2019 | 16:23
Ovidiu Hategan va arbitra cel mai tare meci din Europa League UEFA la trimis la Milano

”Centralul” Ovidiu Hațegan va arbitra cel mai tare meci din manșa retur a optimilor de finală ale Europa League. Oficialii au mare încredere în cel mai bun arbitru al momentului din România și l-au delegat la partida dintre echipa italiană Internazionale Milano și formația germană Eintracht Frankfurt, care în tur au remizat 0-0 după o întâlnire spectaculoasă.

Ovidiu Hațegan va arbitra cel mai tare meci din Europa League

Cum celelalte mari favorite au obținut victorii scontate în prima manșă din Europa League, se poate spune că Ovidiu Hațegan va arbitra cel mai important meci din retur: Inter Milano – Eintracht Frankfurt. El va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, de adiționalii Radu Petrescu și Sebastian Colțescu, iar Radu Ghinguleac va fi rezervă.

Ovidiu Hațegan a avut o primă parte de sezon excepțională și a prins patru meciuri în faza grupelor Champions League: ȚSKA Moscova – Real Madrid, scor 1-0, FC Barcelona – Internazionale Milano, scor 2-0,  Juventus Torino – Manchester United, scor 1-2, și FC Porto – Schalke 04, scor 3-1. El a mai condus și întâlnirea Beșiktaș Istanbul – Partizan Belgrad, scor 3-0, din play-off-ul Europa League.

Ovidiu Hațegan dictând un fault în meciul Benfica - Galatasaray
Ovidiu Hațegan dictând un fault în meciul Benfica – Galatasaray

Hațegan, scos de UEFA din Champions League

Din nefericire, arbitrul arădean a fost scos de pe lista UEFA pentru primăvara Champions League, odată cu introducerea sistemului VAR în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi. Această decizie a venit ca urmare a faptului că Ovidiu Hațegan nu beneficiază de sistemul video în Liga 1 Betano și nu este acomodat cu el.

Ultimul meci condus de Ovidiu Hațegan în cupele europene a avut loc în 21 februarie, în manșa retur a 16-imile de finală ale Europa League. El a arbitrat întâlnirea Benfica Lisabona – Galatasaray Istanbul 0-0 care a consfinți calificarea portughezilor în faza următoare. Însă, arbitrul român a fost criticat vehement de turci pentru că le-a anulat un gol în finalul partidei.