Fotbal international

Ovidiu Hațegan va arbitra în Europa League! A fost delegat la Celtic Glasgow – Valencia

12.02.2019 | 15:53
Ovidiu Hategan va arbitra in Europa League A fost delegat la Celtic Glasgow  Valencia

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat la meciul dintre echipa scoțiană Celtic Glasgow și formația spaniolă FC Valencia, din prima manșă a 16-imilor de finală ale Europa League. Centralul român se află la a șasea partidă pe care o va conduce în acest sezon în cupele europene.

Anunțul delegării în competițiile europene a lui Ovidiu Hațegan vine la doar două zile după ce cel mai bine cotat arbitru din România a condus derby-ul U Craiova – CFR Cluj 2-0, din etapa cu numărul 23 a Ligii 1 Betano.

Ovidiu Hațegan va arbitra Celtic Glasgow – Valencia în Europa League

La meciul Celtic Glasgow – FC Valencia, care se va disputa joi, de la ora 22:00, în prima manșă a 16-imilor de finală ale Europa League, Ovidiu Hațegan, în vârstă de 38 de ani, va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, de asistenţii adiţionali Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu. Rezervă la întâlnirea de pe Celtic Park va fi Radu Ghinguleac.

În acest sezon, Ovidiu Haţegan a arbitrat câteva meciuri extrem de importante din faza grupelor Champions League: ȚSKA Moscova – Real Madrid, scor 1-0, FC Barcelona – Internazionale Milano, scor 2-0, Juventus Torino – Manchester United, scor 1-2, și FC Porto – Schalke 04, scor 3-1. El a mai condus și întâlnirea Beșiktaș Istanbul – Partizan Belgrad, scor 3-0, din play-off-ul Europa League.

La mijlocul lunii noiembrie a anului 2018, Ovidiu Hațegan a condus partida Germania – Olanda 2-2, din Liga Națiunilor. La acea întâlnire, arbitrul român a aflat la pauză că i-a murit mama, dar a decis să continue rămână pe teren până la final. Imediat după ultimul fluier, el a izbucnit în lacrimi și a fost consolat de fundașul central olandez Virgil van Dijk, iar momentul a devenit viral pe rețelele de socializare.